Argeşul de sub munte | 25.11.2017

La final de noiembrie vă provoc la o excursie de o zi, în care vom cunoaşte spaţiul bazinului hidrografic al Argeşului, mai precis cursurile medii ale râurilor Argeş, Vâlsan şi Doamnei.

Primul popas este la Cetatea Poenari, pe Valea Argeşului, imediat înainte de intrarea în Cheile Argeşului. Ridicată de însuşi Vlad Ţepeş în timpul domniei şi restaurată de curând, Cetatea Poenari (secţie a Muzeului Judeţean Argeş) este accesibilă pe celebrul drum format din 1480 de trepte, pe care le urcăm în circa 30 de minute. Urmează un popas la biserica – monument istoric a vechiului schit Brădetu, aflată pe Valea Vâlsanului. Poartă hramul Înălţarea Domnului şi conform atestării documentare a schitului, are circa 600 de ani vechime. Un al treilea popas îl facem la Mănăstirea Corbii de Piatră, cu biserica amenajată într-un bloc natural de gresie, fiind una dintre cele trei de acest tip din judeţul Argeş (alături de Cetăţuia şi Nămăieşti). Aici ajungem pe jos, cale de 4 kilometri, pornind de la Primăria Brăduleţ (autocarul ne aşteaptă în centrul satului Corbi).

Ne vedem sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 06:00, la Piaţa Unirii din Bucureşti, în imediata apropiere a accesului la metrou de la Hotel Horoscop. La ora 06:15 se învârte roata autocarului, facem popas pe autostradă. Programul zilei nu ne permite oprirea la un restaurant, prin urmare va trebui să ne aprovizionăm corespunzător de acasă sau de la benzinărie. Ajungem la Bucureşti la ora 19:00, în acelaşi punct din care am plecat.

Cele două trasee pe care le parcurgem pe jos (Cetatea Poenari şi Brăduleţ-Corbi) nu necesită echipament special, dar se recomandă încălţăminte de drumeţie uşoară în condiţii de toamnă-iarnă.

Preţul aplicaţiei este de 90 de lei, include transport cu autocarul şi tariful de intrare la Cetatea Poenari (la celelalte obiective intrarea este liberă).

Înscrierile se fac prin e-mail (adresa este la finalul descrierii), în care vă rog să specificaţi:

– pentru lista de pasageri: numele întreg;

– pentru factură: cod numeric personal şi adresa din buletin.

Datele furnizate vor fi prelucrate numai în scopul declarat. Aveţi dreptul de a solicita în orice moment ştergerea lor din baza de date a Agenţiei de Turism Geoarhiva.

Vă mulţumesc frumos,

Andrei Ionel – geoarhiva@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s