Întoarcere la Forturile Jilava şi Leurdeni | 12.11.2017

Pentru acest eveniment mai facem înscrieri numai pe lista de rezerve.

Pentru că aţi cerut, vom repeta experienţa forturilor Bucureştilor în data de 12 noiembrie. De această dată vom vizita mai întâi un fort întreţinut, apoi unul abandonat. Reamintim faptul că Fortul 13 Jilava se află în incinta Penitenciarului Jilava, unde va trebui să respectăm o serie de reguli stricte, pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Ne vedem duminică, 12 noiembrie, de la ora 09:00, la staţia de metrou Eroii Revoluţiei, afară, ieşirea dinspre FLANCO.

La 09:15 plecăm spre Jilava cu autocarul nostru închiriat, după ce ne-am asigurat că toată lumea are un act de identitate valabil. Elevii care nu au împlinit 14 ani vor avea obligatoriu un document de identitate cu poză (de obicei carnetul de elev). La intrarea în incinta penitenciarului vom trece prin controlul corporal şi vom lăsa telefoanele mobile / orice alt dispozitiv electronic de comunicare, la poarta principală de acces, sub pază, alături de actele de identitate (aşa cum am făcut şi la turul trecut). Aveţi permisiunea de a fotografia NUMAI fortul (fără angajaţi, deţinuţi, căminul sau gardul care delimitează zona de protecţie etc.). Aparatul foto este singurul obiect electronic / metalic care poate fi introdus în fort, cu condiţia să NU fie telefon mobil.

Aveţi obligaţia de a menţine în permanenţă legătura vizuală cu grupul pe durata vizitelor, mai ales la fortul abandonat Leurdeni, acolo unde nu este semnal GSM. Vă rog să veniţi cu lanterne bune şi încălţăminte solidă fără defecte (evitaţi teneşii, sandalele).

Vizita la Fortul 13 Jilava durează circa 3 ore şi se desfăşoară sub ghidajul conducerii penitenciarului, iar vizita la Fortul 10 Leurdeni durează circa 1 oră şi se desfăşoară sub ghidajul meu. Ajungem la Bucureşti la Piaţa Eroii Revoluţiei în jurul orei 17:00.

Preţul aplicaţiei este de 50 de lei (include transport, organizare), iar înscrierile se fac EXCLUSIV prin e-mail. Accesul la Forturile Jilava şi Leurdeni este liber (nu există tarife de intrare), dar vor intra numai membrii grupului nostru organizat şi instruit dinainte (nu se admite venirea cu maşini personale etc.).

Vă mulţumesc frumos!

Andrei Ionel – geoarhiva@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s