Sighişoara şi fortificaţiile | 18-19.11.2016

Aşa cum v-am promis, revenim în Transilvania pentru continuarea turului „Fortificaţiile saşilor sibieni” care a avut loc astă vară. De această dată vom face cazarea la Sighişoara, la hotelul omonim, şi ne vom bucura de măreţia cetăţilor de pe traseu (Feldioara, Saschiz, Criş, Viscri).

Programul zilei de sâmbătă 18 noiembrie începe cu întâlnirea de la ora 05:45, la Piaţa Unirii din Bucureşti, în imediata apropiere a accesului la metrou de la Hotel Horoscop. La ora 06:00 se învârte roata autocarului, facem popasuri în zonele Ploieşti şi Braşov. Primul obiectiv din program este Cetatea medievală ţărănească Feldioara (timp vizitare 1 oră şi jumătate), proaspăt restaurată şi redată în circuitul turistic. Următoarea oprire va fi la Saschiz, acolo unde vizităm biserica fortificată din patrimoniul UNESCO şi cetatea ţărănească din deal (aici va fi o drumeţie de circa 30 de minute). În total, oprirea de la Saschiz durează 3 ore şi jumătate. La ora 17:00 sosim la Hotel Sighişoara*** unde facem cazarea şi plecăm la o plimbare nocturnă prin cetate. Opţional, organizăm şi cina (exprimaţi această dorinţă când transmiteţi e-mail de înscriere).

Ziua de duminică 19 noiembrie începe la ora 08:00 cu micul dejun. La ora 10:00, după ce am predat camerele, urcăm în Turnul cu Ceas al Sighişoarei (timp de vizitare 1 oră), amenajat ca muzeu de istorie. Plecăm apoi spre Castelul Bethlen de la Criş, cel de-al doilea obiectiv al zilei (timp vizitare 1 oră), în curs de restaurare începând cu anul 2008. Ajungem apoi la Viscri, satul preferat al Prinţului Charles, localitate cunoscută mai ales pentru Biserica fortificată, din patrimoniul UNESCO (timp vizitare 2 ore). Nici în această zi nu oprim la restaurant pentru prânz, dar vom face popasuri la benzinării. Ajungem la Bucureşti la ora 20:00, în acelaşi punct din care am plecat.

Preţul aplicaţiei este de 310 lei, sumă care include transport cu autocarul, cazare cu mic dejun în camere duble, tarifele de intrare la obiective. Preţul nu include cina (în cazul în care o organizăm, voi cere o ofertă care să se limiteze la 40 de lei / persoană). Înscrierile se fac numai prin e-mail (adresa este afişată mai jos), în care vă rog să specificaţi numele persoanelor pe care le înscrieţi, preferinţa tipului de cameră (twin sau matrimonială) şi „da” sau „nu” pentru cina organizată.

Vă mulţumesc frumos!

Andrei Ionel – geoarhiva@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s