Atracţii din Teleorman | 11.11.2017

Aşa cum ne-am obişnuit de anul trecut, luna noiembrie este dedicată plaiurilor natale ale lui Ilie Moromete. Judeţul Teleorman formează împreună cu Oblastul Plevna din Bulgaria o regiune turistică transfrontalieră în plin proces de individualizare. După vizita noastră de la Nicopole şi Belene, vă propun să (re)cunoaştem obiectivele de pe partea românească.

Ne vedem sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 06:00, la Piaţa Unirii din Bucureşti, în imediata apropiere a accesului la metrou de la Hotel Horoscop. La ora 06:10 se învârte roata autocarului, facem popas la benzinăria de la Alexandria.

Primul obiectiv al zilei este ruina bisericii de la Ciuperceni-Poiana, o fostă vatră de sat, care acum se află în mijlocul unui câmp. Urmează ascensiunea versantului de loess de la Lunca (drumeţie, 4 km), ce reprezintă contactul puternic erodat dintre Câmpia Română şi Lunca Dunării. Către amiază facem un scurt popas la biserica Sfântul Haralambie din Turnu Măgurele, una dintre cele câteva din România cu ferestrele turlelor dispuse în formă de spirală. Urmează vizitarea Muzeului Memorial Marin Preda de la Siliştea-Gumeşti, iar pe înserat mai facem o oprire la ruinele curţilor Bălăceanu de la Tătărăştii de Sus. Atenţie! Urmăriţi avizierul evenimentului pentru detalii despre fiecare obiectiv în parte. Revenim la Piaţa Unirii din Bucureşti la ora 19:00.

Echipamentul necesar pentru segmentul de drumeţie (4 km, teren cu pantă medie) este constituit din încălţăminte pentru drumeţie uşoară de o zi. Programul zilei nu permite oprirea la un restaurant, aveţi nevoie de mâncare de acasă, vom face o pauză de picnic la Lunca.

Preţul aplicaţiei este de 75 de lei, include autocar şi acces la obiective.

Înscrierile se fac prin e-mail (adresa este la finalul descrierii), în care vă rog să specificaţi:

– pentru lista de pasageri: numele întreg;

– pentru factură: cod numeric personal şi adresa din buletin.

Datele furnizate vor fi prelucrate numai în scopul declarat. Aveţi dreptul de a solicita în orice moment ştergerea lor din baza de date a Agenţiei de Turism Geoarhiva.

Vă mulţumesc frumos!

Andrei Ionel – arhivadegeografie@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s