Descoperim împreună, contractăm împreună!

Dragi prieteni de pe listele de participare la evenimentele turistice Geoarhiva – Arhiva de Geografie, ştiu că prin afişarea acestui mesaj s-ar putea să întrerup pentru câteva momente farmecul şi bucuria organizării unei excursii, dar îmi asum în integralitate riscurile asociate şi vă asigur că o fac pentru o experienţă în cele din urmă plăcută de ambele părţi!

Legislaţia în turism este una relativ bine pusă la punct, avantajând în primul rând beneficiarul (turistul), dar NU în ultimul rând prestatorul (Agenţia de turism). Cunoaşteţi faptul că am ales să mă organizez printr-o agenţie de turism pentru a putea ridica activitatea noastră pe teren la un alt nivel decât cel pe care îl ştiaţi la plimbările gratuite în Bucureşti, la care ne-am cunoscut și ne cunoaștem în continuare.

De aceea au intervenit: tarifele, facturile, contractele, datele-limită; dar şi: autocarele luxoase, hotelurile pe măsură, mesele copioase – mai precis o relaţie profesională între mine, voi şi furnizorii de servicii în turism, relaţie din care VOI aveţi până la urmă cel mai mult de câştigat!

Geoarhiva este o agenţie de turism cu activitate exclusiv online, turoperatoare (deocamdată nu preluăm pachetele altor agenţii, ci le dezvoltăm pe ale noastre – sper că nu v-am dezamăgit vreodată la acest capitol).

Oricine călătoreşte cu noi trebuie să ştie că relaţia agent-turist se construieşte, pe lângă prietenie și înțelegere, pe baza unui contract-cadru, bine delimitat prin lege, care stipulează ce trebuie să fac eu pentru voi şi ce trebuie să faceţi voi pentru mine, o dată ce aţi solicitat serviciile mele. Acest contract-cadru, care probabil că a trecut neobservat în peisaj, este de ceva vreme pe site-ul Geoarhiva (site vizibil la descrierea paginii Facebook Arhiva de Geografie, dar şi în răspunsurile de la e-mailuri). Este destul de stufos şi probabil l-aţi mai primit în varianta tipărită de la alte agenţii de turism cu care aţi mai colaborat – structura fiind aceeași indiferent de agenție, sau cel puțin așa ar trebui să fie.

ATENŢIE! În cazul colaborării cu o agenţie de turism cu activitate exclusiv online, NU ESTE OBLIGATORIE semnarea sau ştampilarea documentelor fiscale sau a contractelor cu turistul! Toate aceste acte circulă conform legislaţiei fără semnături şi ştampile (deşi eu folosesc oricum aceste elemente, scanate). Beneficiarul trebuie să fie informat prin mijloacele convenite la înscriere (mesaje e-mail etc.) asupra acestor condiţii şi ACHITAREA TARIFULUI REPREZINTĂ ACORDUL OFICIAL CU ACESTEA, fără semnătură directă (din moment ce noi nu ne vedem nicăieri în afară de autocare, de vreme ce relația noastră profesională se desfășoară exclusiv online până la prezentarea la autocar).

Vă rog insistent să luaţi foarte în serios condiţiile contractuale, pentru că acestea se aplică fără excepţie, în special în ceea ce priveşte cea mai sensibilă parte a relaţiei dintre noi = restituirea contravalorii excursiilor în cazul în care nu mai puteţi participa. Banii dumneavoastră, o dată ce au fost încasați, sunt APROAPE IMEDIAT reinvestiți în avansurile pe care le solicită furnizorii – cea mai mare parte la hoteluri – care pun imediat la bătaie cele mai bune camere pentru noi! Orice întârziere cu avansul înseamnă pierderea credibilității noastre în fața furnizorilor de servicii și implicit scăderea calității sejurului sau circuitului! În acest caz, prefer să risc întreruperea colaborării cu 1-2-3 persoane, decât să dezamăgesc alte 45.

Prin urmare, ca să vă scutesc de o parcurgere anevoioasă (dar utilă) a contractului-cadru, voi evidenția pe scurt un exemplu de sistem de plată, pentru cel mai lung eveniment al nostru din acest an, Circuitul Bosniei. Veți întâlni disparități față de contractul-cadru din prezent, pentru că la data lansării evenimentului acesta avea alte coordonate.

Nu vă faceți probleme, nu sunteți primii turiști care întâmpină probleme importante în viață și nu mai au pur și simplu cum să participe! Se poate întâmpla oricui, inclusiv mie, organizator! Legea vă ajută în acest caz fără ezitare, dar nu prin solicitarea restituirii tarifelor de către Agenție. Revin ceva mai jos cu detalii despre cum vă puteți recupera totuși banii de pe vacanță.

Schema explicată de plată pentru Bosnia și Herțegovina, 26 mai – 02 iunie, cu tariful total de 1400 de lei, este următoarea:

  1. o dată cu înscrierea, cel puțin 230 de lei (deci fără un termen limită de plată, pentru că acesta vi-l stabiliți voi); acest avans este NERAMBURSABIL și are 3 avantaje: vă asigură locul pe lista de participare; mă asigură pe mine de intenția voastră fermă de a participa; mă ajută la promptitudinea achitării vreunui avans mai timpuriu la furnizori, dacă este cazul;
  2. cu 30 de zile înaintea plecării, trebuie să aveți achitată cel puțin o jumătate din tariful total, adică 700 de lei; aceasta înseamnă că cine a achitat deja 230 de lei, până pe 26 aprilie inclusiv trebuie să mai achite 470 de lei, pentru a ajunge la 700 de lei; ÎNCEPÂND CU DATA DE 27 APRILIE, ORICE SUMĂ MAI MARE SAU EGALĂ CU 700 de lei NU se mai restituie, indiferent de motivația prezentată!!! Vă rog să mă înțelegeți că în ultimele 30 de zile dinaintea plecării eu trebuie să mă asigur că TOATE hotelurile au fost achitate INTEGRAL și astfel nu rămânem pe stradă după o zi lungă de călătorie! Este vorba despre Bosnia! Acei oameni sunt puțin mai hotărâți decât noi când vine vorba despre afaceri 🙂
  3. cu 15 zile înaintea plecării, trebuie să aveți achitată suma întreagă, iar povestea cu IMPOSIBILITATEA restituirii celor 1400 de lei se reia conform celor de mai sus – undeva pe la jumătate din tariful circuitului este reprezentată de transport, împreună cu micul, dar cinstitul, comision de agenție, practic profitul afacerii care (poate că) reflectă efortul depus.

Așa cum ziceam mai sus, nu e cazul să disperați. Călătoriile voastre sunt o sursă de relaxare și NU de stres, legat de ce vi se întâmplă pe plan financiar dacă apar evenimente neașteptate!

Prima și cea mai la îndemână soluție de a vă recupera investiția este să găsim împreună un înlocuitor. De obicei am o listă consistentă de așteptare pentru fiecare eveniment, nu ar trebui să fie foarte greu. Totuși, țineți cont de faptul că este o plecare de 8 zile pe care înlocuitorul ar trebui să o planifice din timp!

A doua soluție, practicată destul de des pe piață, este renunțarea la o parte din suma achitată și lansarea unei oferte Last-Minute care să acopere diferența. Vă sugerez prietenește să NU vă bazați vreodată 100% pe o asemenea metodă, nici dacă sunteți turist contractat, nici dacă vânați oferte de genul acesta de pe margine. Gândiți-vă la suma de factori care trebuie să se îndeplinească pentru a fi posibil așa ceva, ca un mic exemplu menționez aranjarea pe camere 😉

O a treia soluție, mai practică, dar puțin mai migăloasă, este încheierea unei asigurări STORNO. O să îmi ziceți că este o altă asigurare inventată ca să umple buzunarele patronilor firmelor de asigurări, care nu fac nimic altceva în afară de a sta la birou și a vrăji secretara. Pe parcursul anilor, ceva mai târziu, ne vom convinge că nu este deloc așa. Mizez pe o evoluție a legislației de așa natură încât peste puțin timp va fi chiar obligatorie de realizat, împreună cu cea de călătorie (de asemenea opțională). Asigurarea STORNO vă garantează DECONTAREA de la asigurator (nu rambursarea de la agenția aia… știți voi care) a sumelor investite în vacanțe. Logic, decontarea se face tot în baza unor ACTE (MAMA LOR), care trebuie să dovedească faptul că nu v-ați prezentat la autocar pentru că: ați răcit, aveți o nuntă, un botez, un moț, ați divorțat, ați aflat că veți avea un copil, ați fost concediat, iar lista poate continua la nesfârșit, până spre clasicul motiv că nu v-ați putut trezi din somn (da, uneori se aplică asigurarea și la așa ceva).

Totodată, chiar dacă nu este încă impus de lege, unele agenții de turism includ în tariful lor asigurarea STORNO, mărind puțin prețurile. Pe parcurs, dacă voi considera că este strict necesar, voi proceda la fel. Asigurarea acoperă inclusiv cazurile de deces în familie…

Concluzionând, mi-aș dori să nu tratați acest contract-cadru ca pe unul prenupțial pe care îl impune un partener într-o relație care merge perfect. Este mai mult birocrație. Vă rog să nu uitați de principalul motiv pentru care călătoriți. Voi știți cel mai bine care este (uneori mă prind și eu, mă puteți pune la încercare).

Al vostru,

Andrei Ionel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s