Forturi, închisori şi comunicații – 14 iulie 2018

Arhiva de Geografie vă invită din nou să vizitați în cadru organizat trei dintre spațiile expoziționale cu circuit mai închis din jurul Bucureștilor și chiar mai departe. Participarea se face în condiții speciale. Vă rog să citiți întreaga descriere a evenimentului! Excursia nu se poate fragmenta la cerere și nu acceptăm alipirea la grup cu mijloace personale de transport (se merge doar cu autocarul nostru închiriat).

Obiectivele zilei:

– Fortul 13 Jilava – monument al arhitecturii militare cu un istoric aproape similar cu Închisoarea Pitești, parte din Centura de Fortificații a capitalei;

– Muzeul Comunicaţiilor și Informaticii, secție a Muzeului Militar Național care își deschide porțile pentru public numai un weekend pe an, cu ocazia Zilei Trasmisioniștilor Militari, sărbătorită pe 14 iulie;

– Memorialul Închisoarea Pitești – un loc cu o istorie dură, care merită vizitat cel puțin o dată în viață de fiecare dintre noi, în speranța că nu vom mai repeta greșelile trecutului;

– un alt fort din Centură, abandonat, surpriză!

Ne vedem sâmbătă, 14 iulie, de la ora 07:00, la stația de metrou BERCENI, afară în parcare. Stația este capăt de linie al Magistralei 2 și înainte se numea Depoul IMGB (o puteți regăsi pe unele hărți sub acest nume). La ora 07:15 se învârte roata autocarului. Primul obiectiv de pe listă este fortul-surpriză din Centura de Fortificații proiectată la ordinul Regelui Carol I de generalul belgian Henri Alexis Brialmont. Pentru acest obiectiv vă trebuie lanternă în dotarea individuală, întrucât în interior nu există curent electric.

La ora 10:00 ajungem la Muzeul Comunicațiilor și Informaticii, unde vom participa la Zilele Transmisioniștilor Militari, muzeul fiind amenajat chiar în unitatea militară care adăpostește Fortul 3 Otopeni (inundat și nevizitabil). Alocăm o oră și jumătate acestei incursiuni în tehnologia militară.

La ora 13:30 suntem așteptați la Memorialul Pitești, unde vom avea ghidaj local de specialitate. Atenție! Expoziția evocă scene de violență fizică și nu este recomandat copiilor! Muzeul este amenajat chiar într-una dintre clădirile fostei închisori în care s-a desfășurat Experiementul de reeducare Pitești. Aici petrecem circa o oră și jumătate.

La ora 17:00 suntem așteptați la Fortul 13 Jilava, parte din Penitenciarul Jilava! Aici accesul se face NUMAI PE BAZA CĂRȚII DE IDENTITATE SAU PAȘAPORTULUI! Toate dispozitivele electronice se vor preda la poarta penitenciarului: telefoane mobile, căști, stick-uri de memorie și altele, CU EXCEPȚIA aparatelor de fotografiat dedicate (veți putea fotografia NUMAI cu aparatul foto, telefonul mobil este interzis). Vizităm Fortul 13 timp de 2 ore, urmănd ca la 19:30 să revenim la punctul din care am plecat dimineață, stația de metrou BERCENI.

Echipament necesar: mâncare și apă pentru întreaga zi, carte de identitate sau pașaport, lanternă individuală, încălțăminte pentru drumeție (evitați teneșii sau adidașii, nu se pretează la forturi).

Detalii tehnice asupra deplasării noastre:

– se merge în grup de circa 60 de persoane;

– kilometri cu autocarul: 300.

Preţul aplicaţiei este de 90 de lei, include transport cu autocarul şi tot ceea ce ţine de acesta. Accesul la toate obiectivele noastre este LIBER!

Data limită a efectuării plăţilor este 6 iulie, dincolo de care locurile solicitate, dar neachitate, se consideră libere şi disponibile. Plata se va face obligatoriu prin transfer bancar în contul Geoarhiva SRL. Atenție! Data limită de 6 iulie este cea a procesării transferului bancar (vă rog să faceți plata cu cel puțin o zi înainte).

Înscrierile se fac prin următoarele metode, la alegere:

– formular de participare: CLICK AICI PENTRU FORMULAR

– email: geoarhiva@gmail.com

– mesagerie privată Facebook – mesaj către pagina Arhiva de Geografie.

Pentru validarea ulterioară a înscrierii, veţi fi rugaţi să specificaţi numele tuturor persoanelor înscrise, apoi datele personale ale plătitorului, necesare emiterii facturii.

Vă mulţumesc frumos,

Andrei Ionel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.