Circuitul canioanelor din nordul Bulgariei, 24 noiembrie 2018

Arhiva de Geografie vă propune o ediție specială a traseului canioanelor Bulgariei, care va atinge acele obiective a căror vizitare nu presupune un program sau un tarif de acces. Obiectivele zilei sunt:

– Canionul Emen;
– Canionul Hotnița;
– Canionul Rusenski Lom în sectorul Ivanovo.

Ne vedem sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 05:45, la Piața Victoriei din București, în parcarea mare situată în centrul intersecției. La ora 06:00 – sau chiar mai devreme – se învârte roata autocarului, urmând să facem câte o pauză tehnică la fiecare 2 ore de mers cu autocarul (cel mult).

Vom aborda obiectivele în sens din îndepărtat spre apropiat, astfel că prima oprire documentară va fi la Emen, un sat din apropierea căruia pornește o spectaculoasă potecă, accesibilă tuturor categoriilor de drumeți, care circulă pe versantul stâng al râului Negovanka, oferind panorame spectaculoase spre Canionul Emen format pe cursul de apă amintit. Urmează o coborâre ușor mai abruptă spre firul apei, acolo unde vom face un popas la căderea de apă Emenski Vodopad.

Următorul popas este la Canionul Hotniței, acolo unde abordăm poteca amenajată cu schele de lemn care parcurge micul și spectaculosul sector de chei, printre cascade și fenomele carstice de suprafață. Poteca este de asemenea accesibilă oricărui drumeț și parcurgerea ei nu presupune mai mult de 45 de minute, dar vom aloca mai mult timp expediției, pentru fotografii.

Al treilea canion pe care îl abordăm este Rusenski Lom, în sectorul Ivanovo. De Parcul Natural Rusenski Lom poate ați mai auzit, întrucât tot aici se află Mănăstirea de la Basarbovo, Cetatea Cerven sau Peștera Orlova Chuka. Totuși, cu ocazia excursiei noastre, vom aborda o zonă mai puțin cunoscută și mai deosebită, sectorul Ivanovo, caracterizat printr-o rețea bogată de poteci care conduc la grote, alte fenomene carstice, puncte de panoramă.

Ajungem la București în jurul orei 20:00, în același punct – Piața Victoriei.

Detalii tehnice asupra deplasării noastre:

– se merge în grup de minimum 30, maximum 60 de persoane;

– echipament strict necesar: Cartea de identitate sau Pașaportul, vestimentație și încălțăminte dedicate drumeției pe timp de toamnă-iarnă, pelerină de ploaie, rucsăcel pentru o zi; dificultatea traseelor este mică;

– kilometri cu autocarul: 400, inclusiv șosele montane cu serpentine;

– programul zilei nu presupune oprirea la un restaurant, trebuie să aveți mâncare și apă la pachet;

– accesul la obiectivele noastre este liber;

– plățile în Bulgaria se fac numai în Leva – nu vor exista cheltuieli obligatorii în Leva, dar este bine să aveți 10-20 de Leva schimbați din București pentru cheltuieli ocazionale (magazin etc.);

– data limită pentru efectuarea plății aplicației este 16 noiembrie (data procesării transferului bancar), dincolo de care locurile solicitate, dar neachitate, se consideră libere și disponibile;

– plata se efectuează numai prin transfer bancar (detalii mai jos).

Preţul aplicaţiei este de 110 lei și include transportul cu autocarul, accesul la obiective, precum și ghidajul + organizarea.

Plata se face prin transfer bancar în contul (lei) Geoarhiva SRL, CUI 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273: IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194

Înscrierile se fac prin următoarele două metode, la alegere:

– email: geoarhiva@gmail.com
– mesagerie privată Facebook – mesaj către pagina Arhiva de Geografie.

Pentru validarea ulterioară a înscrierii, veţi fi rugaţi să specificaţi numele tuturor persoanelor înscrise, apoi datele personale ale plătitorului, necesare emiterii facturii.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.