Drumeție la Mironești și Comana, 24 ianuarie 2019

Arhiva de Geografie vă propune de ziua Unirii Principatelor o drumeție accesibilă tuturor, de nivel mic, pe malurile Argeșului, într-o zonă cu o puternică încărcătură istorică dintr-un colț al județului Giurgiu. Vom aborda un traseu în natură care ne va conduce la ctitoriile lui Vlad Țepeș, Radu Șerban, Șerban Cantacuzino, Ștefan Bellu, Ilinca Cantacuzino, Constantin serdarul. 24 ianuarie este zi liberă și sărbătoare legală. Evenimentul are o secțiune de descriere și una de discuții, vă rog să le consultați pe ambele cu periodicitate și să cereți ajutor dacă nu știți cum să le accesați.

Ne vedem joi, 24 ianuarie 2019, de la ora 07:45, la stația de metrou BERCENI (fostă Depoul IMGB), afară în parcarea aferentă. La ora 08:00 se învârte roata autocarului, plecăm pe traseul: Berceni – Dobreni – Gostinari. La Dobreni avem ca obiective ruinele palatului Radu Șerban (beciurile) și biserica lui Constantin serdarul. De la Gostinari, după ce vizităm ruinele ansamblului bisericii fortificate a lui Ștefan Bellu, plecăm într-o drumeție pe terasele Argeșului, de circa 11 kilometri, spre celălalt schit al Comanei, cel de la Mironești, ctitoria Ilincăi Cantacuzino, acolo unde vom observa și ruinele reședinței familiei voievodului Radu Șerban. Revenim la Gostinari pe același traseu și plecăm spre ultimul, dar nu cel din urmă, obiectiv al zilei, Mănăstirea Comana. Sosim în același loc din care am plecat, stația de metrou BERCENI, la ora 18:00.

La final, pentru cine dorește să rămână la un vin fiert și/sau o ciorbă fierbinte, ne vom retrage într-un loc călduros – surpriză!

Detalii tehnice asupra deplasării noastre:
– se merge în grup de 30-60 de persoane;
– kilometri cu autocarul: 70; locurile în autocar se ocupă în ordinea sosirii la îmbarcare;
– excursia are punct UNIC de îmbarcare și debarcare = stația de metrou BERCENI;
– echipament recomandat: bocanci, rucsăcel, mâncare, apă, haine destinate mișcării în aer liber pe timp de iarnă (traseul se organizează pe orice tip de vreme);
– dificultatea drumeției este mică (11 kilometri pe drum auto nemodernizat și poteci cu pante mici);
– accesul la obiectivele noastre este liber;
– data limită pentru efectuarea plății aplicației este 18 ianuarie, dincolo de care locurile solicitate, dar neachitate, se consideră libere și disponibile;
– plata se efectuează numai prin transfer bancar (detalii mai jos).

Preţul aplicaţiei este de 75 de lei și include transportul cu autocarul, precum și ghidajul + organizarea.

Înscrierile se fac prin mesaj privat spre pagina Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com

Plata se face prin transfer bancar în contul (lei) Geoarhiva SRL (vă transmit IBAN ca răspuns la solicitarea de înscriere).

Pentru validarea ulterioară a înscrierii, veţi fi rugaţi să specificaţi numele tuturor persoanelor înscrise, apoi datele personale ale plătitorului, necesare emiterii facturii.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.