Ascensiune pe Piscu Câinelui, 26 ianuarie 2019

Acesta este un TRASEU MONTAN de dificultate medie, participarea necesită o condiție fizică bună și echipament de specialitate. Participarea este gratuită, nu se fac înscrieri. Poate participa oricine este antrenat și echipat de drumeție montană, conform descrierii de mai jos.

Piscu Câinelui (1658 metri) este un spectaculos punct de belvedere aflat în Munții Baiului, segmentul din dreptul orașului Sinaia. Acesta este accesibil pe un traseu montan marcat care pornește chiar de la gară (800 metri altitudine) și urcă pe lângă fosta cabană turistică omonimă. La început, urcușul este ceva mai pieptiș, pentru ca ultimele două treimi din traseu să se desfășoare pe coama prelungă și lejeră definită de Piciorul Câinelui și mai apoi Culmea Câinelui. Vom reveni la Sinaia pe același traseu ca la urcare, cu Bucegii în fața noastră. Traseul durează circa 6 ore dus-întors.

Ne vedem sâmbătă, 26 ianuarie, la Gara de Nord, la locomotiva trenului IR-1631 cu PLECARE la ora 07:00 (deci vă rog să vă luaţi bilete din timp cu destinaţia Sinaia şi să fiţi la tren cu 15 minute înainte de plecare). Locomotiva este numai punctul de întâlnire, apoi fiecare îşi va ocupa locul de pe bilet. Preţul întreg al biletului de interregio de la Bucureşti la Sinaia este de 39 de lei (cu loc), din care se scad reducerile conform ofertelor CFR.

Ajungem la Sinaia la ora 08:31 (conform mersului de tren), de unde ne angajăm în drumeția noastră. După coborâre, voi propune retragerea la autoservirea din centru, acolo unde vom putea servi la prețuri de cantină meniuri tradiționale românești. Revenim la Bucureşti cu unul dintre trenurile care pleacă din Sinaia după ora 17:00 (există mai multe trenuri – atât regio, cât şi interregio, pe toată durata zilei până seara târziu).

Aveţi nevoie de încălţăminte pentru drumeţie pe teren cu pante mari şi zăpadă (bocanci), precum şi de haine de iarnă proiectate pentru efort susţinut, căciulă, mănuşi, parazăpezi, rucsac de spate, mâncare, apă. Aceia dintre dvs. care vor fi observaţi fără echipament adecvat vor fi atenţionaţi şi li se va sugera să renunţe la drumeţia montană, întrucât există risc de accidentări, hipotermie, degerături. Evenimentul are loc indiferent de condiţiile meteo, traseul fiind accesibil pe orice tip de vreme.

Participarea implică achitarea individuală a tarifelor de călătorie cu trenul (conform celor din prezenta descriere). Nu există alte costuri ascunse obligatorii, nici tarife de intrare la obiective.

Vă mulțumesc și vă aștept la traseul nostru montan!
Andrei Ionel – inițiator proiect Arhiva de Geografie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.