Moldova, Transnistria și Litoralul Ucrainei, 20-26 iulie 2019

Arhiva de Geografie vă propune în premieră un circuit în spațiul ex-sovietic, în care vom cunoaște orașe ca Odesa, Tiraspol și Chișinău, dar și împrejurimile acestora: situl rural Orhei, orașul subteran Cricova, Mănăstirea Căpriana, Cetatea Tighina (Bender), Cetatea Albă, plajele de la Zatoka.

Pentru participarea la acest program AVEȚI NEVOIE DE PAȘAPORT valabil cel puțin 6 luni de la data plecării noastre.

Ziua 1 = sâmbătă 20 iulie. Ne vedem începând cu ora 05:45 la Piața Victoriei, afară în parcarea centrală. La ora 06:00 se învârte roata autocarului (pentru a vă alege locurile preferate în autocar puteți veni cu 15 minute mai devreme). Plecăm în direcția Chișinău, urmând să facem o serie de popasuri (benzinărie, masa de prânz la Popas Poliana, controlul vamal, Mănăstirea Căpriana). Ajungem la Chișinău în jurul orei 18:00 și ne cazăm la Hotel Chișinău (doar camere duble), chiar în inima capitalei Republicii Moldova. Programul de seară este liber, cu propunerea de a vizita zona centrală.

Ziua 2 = duminică 21 iulie. Dedicăm această zi unui circuit inedit în Transnistria, un teritoriu aflat de o parte și de alta a Nistrului și controlat de autorități separatiste. Principalele obiective ale zilei sunt Cetatea Tighina din orașul Bender, apoi centrul orașului Tiraspol, dominat de simboluri ca Palatul Sovietului Suprem, Piața Suvorov, Complexul Memorial al Eroilor, Monumentul Aviatorilor. Desigur că facem și o vizită la muzeul fabricii de divin KVINT, urmată de un popas obligatoriu la magazinul de desfacere al fabricii.

Ziua 3 = luni 22 iulie. Principalele obiective ale zilei sunt: tur ghidat pietonal în Chișinău (centru), vizită la Combinatul de Vinuri Cricova – un oraș subteran labirintic cu sute de kilometri de galerii și cea mai mare colecție de vinuri din lume (acreditată Guiness Book), precum și complexul muzeal de la Orheiul Vechi, sit rural și rezervație naturală, amplasat între meandrele Răutului. Aici regăsim și Mănăstirea Peștera, care adăpostește o serie de schituri rupestre săpate în versanții abrupți calcaroși.

Ziua 4 = marți 23 iulie. Predăm camerele și plecăm mai departe spre ZATOKA, stațiune ucraineană de la malul Mării Negre care ne va găzdui pentru următoarele trei nopți. Cel mai important popas al zilei este cel de la Cetatea Albă (Akkerman) – ridicată pe urmele orașului grecesc Tyras, important punct strategic medieval care a trecut pe sub ocupațiile grecilor, dacilor, romanilor, bizantinilor, pecenegilor, genovezilor, tătarilor, moldovenilor, otomanilor, apoi rușilor. Ajungem în ZATOKA după-amiază și ne cazăm la HOTEL MONCASTRO – situat chiar pe plajă!

Ziua 5 = miercuri 24 iulie. Este ziua pe care o dedicăm explorării orașului Odesa! Obiective turistice: strada Derybasivska, Pasajul Odesa, Opera din Odesa, Scările Potemkin, telegondola veche, precum și rețeaua de catacombe (Muzeul Gloriei Partizane) – tur ghidat de 2 ore prin subteran. Traseul catacombelor costă 15 Euro de persoană, sumă în care se asigură ghidaj local, cască de protecție, lanternă, precum și o degustare din partea casei la barul amenajat în subteran. Revenim la Zatoka în timp util, cât să ne bucurăm de ultimele ore de soare.

Ziua 6 = joi 25 iulie. Este ziua în care nu ne urcăm în autocar! Programul este LIBER, pentru plajă și soare!

Ziua 7 = vineri 26 iulie. Se pleacă la ora 09:00 spre București. Este lungul drum spre casă, pe care încercăm să îl valorificăm cât de bine se poate, respectând și timpul regulamentar de condus al șoferului nostru. Popasurile din această zi sunt, prin urmare, surpriză!

Costuri suplimentare (nu se introduc în prețul pachetului turistic, se achită individual la fața locului): Cetatea Tighina = circa 5 Euro, orașul subteran Cricova = circa 25 Euro; muzeul Kvint = circa 5 Euro, tur ghidat Odesa-catacombe = circa 15 Euro, Cetatea Albă = circa 5 Euro.

MONEZI LOCALE:

  • Leul Moldovenesc (MDL), 1 EUR = 20,3 MDL;
  • Hrivna Ucraineană (UAH), 1 EUR = 30,5 UAH;
  • Rubla Transnistreană (RUP): 1 EUR = aproximativ 18 RUP.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre pagina Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele). Factura se emite în format electronic și se atașează la conversație.

Tariful de participare este de 1250 de lei (românești) și include transportul cu autocarul (și tot ceea ce ține de acesta), cazarea la Hotel Chișinău, cazarea cu mic dejun la Hotel Moncastro, precum și asistența turistică. Oferta este unică pentru toate categoriile de vârstă.

Pentru rezervarea sigură a locului este necesară achitarea unui avans în valoare de 400 de lei.

Vă rog să achitați diferența de 850 de lei până la data de 10 iulie 2019, prin transfer bancar  sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 10 iulie anulează înscrierea, iar sumele achitate în avans nu se restituie).

IBAN LEI = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273, Sectorul 6

Vă mulţumesc frumos,

Andrei Ionel

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.