Delta, Măcinul și Enisala, 10-11-12 mai 2019

Pentru evenimentul Delta, Măcinul și Enisala se mai fac înscrieri numai pe lista de așteptare. Mulțumim frumos!

Arhiva de Geografie revine în Dobrogea și Delta Dunării, cu un program care include atât o drumeție montană de nivel mediu, cât și o incursiune pe canalele Deltei, o plimbare pe faleza Tulcei și un popas cultural la Cetatea Enisala.

Pentru a participa la traseul montan prin Munții Măcinului este strict necesar să veniți cu bocanci, rucsac pentru o zi, pelerină de ploaie, protecție solară, haine concepute pentru mișcare.

Ne vedem VINERI 10 MAI, de la ora 05:45, lângă stația de metrou DRISTOR 1, afară, la Mega Image (non stop) de pe bd. Camil Ressu 6. La ora 06:00 se învârte roata autocarului (pentru a vă alege locurile preferate în autocar, se recomandă sosirea cu 15-20 de minute mai devreme). Plecăm spre Culmea Pricopanului – cel mai spectaculos sector din Munții Măcinului, cu relief ruiniform modelat pe granit. Drumeția durează circa 6 ore și este de nivel mediu (accesibilă și începătorilor bine echipați). Cazarea pentru cele două nopți o facem la Băltenii de Sus, un sat aflat la Brațul Sfântu Gheorghe, la Pensiunea 4 Sălcii, în camere duble sau triple.

Sâmbătă, 11 mai, ne trezim la ora 08:00 pentru micul dejun, iar la 09:30 pornim cu bărcile motorizate spre satul Sfântu Gheorghe, într-un traseu de o zi care va include tururi panoramice pe canalele Deltei, un popas pe plaja cu cel mai fin nisip din România, apoi o pauză de masă pescărească la una dintre gazdele de tradiție din sat. Barca și masa nu vor fi incluse în prețul fix, ci vor implica un cost suplimentar achitat la fața locului: circa 150 lei / loc în barcă, circa 60 lei / loc la masă.

Delta Dunării este rezervație a biosferei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, iar vizitarea se face după reguli care pot fi consultate pe site: ddbra.ro

Duminică, 12 mai, ne trezim la ora 08:00 pentru micul dejun, predăm camerele, iar la 09:30 pornim cu autocarul spre Tulcea și Cetatea Enisala, două dintre punctele de reper ale istoriei Dobrogei. Facem o plimbare de 2 ore pe faleza orașului Tulcea, principala poartă de acces în Delta Dunării, opțional putem merge la Monumentul Eroilor și Muzeul de Arheologie. Urmează vizita la Enisala (din turcă Yeni Sale = Noua Vestire) fortificație ridicată de bizantini și genovezi pe ruinele mai vechii cetăți Heracleea, în vârful unui masiv calcaros jurasic, amplasament care permitea supravegherea drumurilor. Acesta este și ultimul popas înainte de drumul spre casă. Ajungem la București, stația de metrou DRISTOR, la ora 21:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre pagina Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare.

Tariful de participare este de 460 de lei / loc și include: transport cu autocarul şi tot ceea ce ţine de acesta, cazare 2 nopți cu mic dejun la Pensiunea 4 Sălcii, ghidaj şi organizare.

Ulterior înscrierii, vă rog să achitați până la data de 3 mai, prin transfer bancar sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 3 mai anulează înscrierea).

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)
Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.