Dunărea la Turtucaia și Silistra, 8 iunie 2019

Arhiva de Geografie se adresează din nou iubitorilor Bulgariei dunărene cu un program istorico-geografic în care atingem două dintre orașele vecine României, care odată au făcut parte din Regat: Turtucaia și Silistra.

Obiectivele zilei:

– Cetatea Transmariska din centrul orașului Turtucaia;

– Muzeul Pescuitului la Dunăre din centrul orașului Turtucaia;

– Cartierul-sit urban pescăresc din Turtucaia;

– Cimitirul Militar 1916, construit după Bătălia de la Turtucaia;

– Fortăreața Medgid Tabia din Silistra (muzeu);

– Dunavska Gradina de pe faleza Dunării din Silistra (ruinele cetății Durostor).

Ne vedem sâmbătă, 8 iunie, de la ora 06:45, la PIAȚA UNIRII din București, în dreptul accesului la metrou de la Hotel Horoscop (Restaurant The Harp). La ora 07:00 se învârte roata autocarului (pentru a vă alege locurile preferate în autocar e bine să veniți cu 15 minute mai devreme). După o serie de popasuri tehnice privind formalitățile vamale, schimbul valutar și altele, pornim spre Turtucaia și Silistra, urmând să vizităm obiectivele în ordinea menționată. Atenție! Programul zilei nu include un popas la restaurant. La plecarea din Silistra, trecem Dunărea cu feribotul Ostrov – Chiciu și plecăm către Piața Unirii din București, sosirea fiind estimată la ora 20:00.

Plățile în Bulgaria se fac numai în Leva (puteți cumpăra din București sau din Bulgaria-vama Ruse) – curs BNR: 1 Leva = 2,43 Lei; 1 Euro = 1,95 Leva. Accesul la obiectivele noastre din program presupune tarife suplimentare: acces muzeu Turtucaia = 5 Leva, acces muzeu Silistra = 5 Leva.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre pagina Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare.

Tariful de participare este de 90 de lei / loc, include transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta, ghidajul și organizarea. Ulterior înscrierii, vă rog să achitați tariful până la data de 3 iunie, prin transfer bancar sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 3 iunie anulează înscrierea).

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Vă mulţumesc frumos,

Andrei Ionel

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.