Pentru acest program nu mai avem locuri libere. Persoanele cărora li s-a confirmat înscrierea sunt rugate să achite contravaloarea excursiei până pe data de 20 septembrie, în caz contrar rezervarea fiind anulată. Vă mulțumim!

Arhiva de Geografie vă propune un program de drumeții de-a lungul celei mai spectaculoase granițe a țării, în care atingem două dintre înălțimile de referință ale Cazanelor Dunării: în prima zi – Ciucarul Mare (România), iar a doua zi – Mali Strbac (Serbia).

Atenție! Excursiile noastre se dedică în general persoanelor active din punct de vedere fizic.

Intrarea în Serbia se poate face și cu CARTEA DE IDENTITATE.

Efectivul minim al grupului = 40

Efectivul maxim al grupului = 55

Ziua 1 = sâmbătă, 28 septembrie.

Ne vedem la Piața OPEREI începând cu ora 05:30. Sfertul academic de așteptare începe la 05:30. La ora 05:45 se învârte roata autocarului. Plecăm întins spre Orșova, Dubova și Cazanele Mari, acolo unde ajungem în jurul orei 12:30. Prima drumeție a programului nostru durează circa 3 ore și se desfășoară pe întinsul masivului Ciucarul Mare, care definește partea românească a Cazanelor Mari. Principala noastră țintă este poteca de pe marginea Dunării, de unde se poate admira fluviul de la peste 200 de metri înălțime, precum și împrejurimile – malul sârbesc și Golful Dubova. Traseul include pauza de fotografii, odihnă, picnic, iar ritmul de mers este unul lejer (pentru începători). După amiază, după tradiționalul popas de la Decebal, trecem Dunărea pe la Porțile de Fier și intrăm în Serbia cu destinația Donji Milanovac, acolo unde Hotelul Lepenski Vir*** – cabana cu 300 de camere (cum îmi place să-l numesc) ne așteaptă cu atmosfera inconfundabilă a Iugoslaviei anilor de glorie. Ne rămân la dispoziție câteva ore pentru SPA (1200 de dinari sau 10 Euro / persoană), deci nu uitați costumele de baie!

Ziua 2 = duminică 29 septembrie.

Servim micul dejun de la ora 07:30, predăm camerele la 08:30, iar la 09:00 pornim cu autocarul spre punctul de acces în Parcul Național Djerdap, traseul turistic Mali Strbac (circa 3 ore). Acesta este corespondentul Cazanelor Mici pe partea Serbiei și pentru a parcurge traseul, trebuie să achităm rangerilor tariful pentru acces și ghidaj, în valoare de 800 de dinari / persoană (circa 6 Euro sau 30 de lei, detalii mai jos). După o oră și câteva minute, rangerii ne conduc în cel mai spectaculos punct de belvedere al Cazanelor, din care privim Dunărea și pe Decebal de o altitudine relativă de peste 500 de metri. Traseul include pauza de fotografii, odihnă, picnic, iar ritmul de mers este unul lejer (pentru începători). După finalizarea traseului de drumeție, în jurul prânzului, ajungem la Kladovo, orașul dunărean-pereche al Drobetei-Turnu Severin, acolo unde facem o pauză pentru masă și cumpărături. Nu mai târziu de ora 15:30 plecăm spre București, pentru a ajunge la ora 22:30 (maxim 23:00) în Piața Operei.

Plățile în Serbia se fac numai în Dinari Sârbești – RSD (se va face schimb valutar contra EURO sau Lei la Kladovo) – curs BNR: 1 EURO = 118 RSD. Accesul la SPA-ul hotelului (piscină acoperită, jacuzzi, baie turcească, saună umedă) este opțional și se achită la recepția hotelului – 1200 dinari sau 10 Euro. Drumeția montană pe Mali Strbac costă 800 de dinari de persoană și mi-o puteți achita direct la autocar, în lei (30 lei), urmând să fac personal schimbul valutar la Kladovo pentru achitarea în dinari a obligațiilor față de rangeri. Nu se achită cei 30 de lei o dată cu tariful de participare!

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre pagina Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele). Factura se emite în format electronic (de obicei după ce se vede plata în extras) și se atașează la conversație.

Tariful de participare este de 300 de lei / loc, include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • cazarea + micul dejun 1 noapte la Hotel Lepenski Vir*** din Donji Milanovac (loc în cameră dublă, menționați tipul camerei la solicitarea de înscriere; la solicitarea expresă putem aloca și camere triple);
  • asistența turistică și organizarea.

Ulterior înscrierii, vă rog să achitați tariful până la data de 20 septembrie, fie prin transfer bancar (internet banking), fie prin depunere numerar la un sediu ING – la bancomat (depășirea datei de 20 septembrie anulează înscrierea).

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Vă mulţumesc frumos,

Andrei Ionel

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: