Craiova și teatrul din Caracal, 9 noiembrie 2019

După ce am binevoit a ocoli de atâtea ori, pe șoseaua de centură, orașul emblematic al Olteniei, Arhiva de Geografie vă propune în premieră turul Craiovei, alături de un popas la perla culturală a Romanaților, Teatrul Național din Caracal, impresionant monument istoric. Turul Craiovei este unul pietonal, iar Muzeul de Artă, Biserica Sfântul Ilie, precum și Teatrul din Caracal, se vizitează pe interior.

Obiective turistice (stradal):

  • Universitatea din Craiova;
  • strada și pasajul Lipscani;
  • Palatul Administrativ;
  • Primăria Municipiului Craiova;
  • fostul Hotel Pallace;
  • Parcul Nicolae Romanescu.

Obiective turistice (interior):

  • Teatrul Național din Caracal;
  • Muzeul de Artă – Palatul Mihail;
  • Biserica Sfântul Ilie.

Ne vedem sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 06:30 și 06:45, la PIAȚA OPEREI din București, deservită de stația de metrou EROILOR, în parcarea mare din mijlocul intersecției. Dacă este necesar sfertul academic, cel târziu la ora 07:00, se învârte roata autocarului. Primul popas turistic este în jurul orei 09:45, pe drumul vechi spre Craiova, în inima Romanaților, acolo unde gazdele noastre de la Teatrul Național din Caracal ne primesc în culisele monumentalei clădiri de la 1901. Amiaza ne prinde în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, încă în curs de restaurare, pe care îl traversăm dinspre Hipodrom spre Monumentul Hipic (2 km), admirând Pârâul Fetii și o parte din Grădina Zoologică adiacentă. Al treilea popas este chiar în centrul Craiovei, unde ne așteaptă în primul rând Muzeul de Artă (vizită cu ghid), apoi traseul pietonal al centrului istoric din Craiova, cu toate obiectivele menționate în lista de mai sus. Ultimele două ore pe care le petrecem în Craiova, de la 17:00 la 19:00, sunt dedicate timpului liber și eventual servirii mesei la unul dintre restaurantele de tradiție din centru (sugestiile vi le dau în autocar). Ajungem la București la ora 22:30, în același punct din care am plecat, Piața Operei.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre Andrei Ionel, prin pagina-facebook Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele). Factura se emite în format electronic (de obicei după ce se vede plata în extras) și se atașează la conversație.

Accesul la obiectivele noastre din program (Teatrul și Muzeul) presupune suplimentarea bugetului personal cu 15 lei, care se vor achita la obiective – la fața locului.

Tariful de participare este de 140 lei / loc, include transportul cu autocarul și asistența turistică. Ulterior înscrierii, vă rog să achitați tariful până la data de 1 noiembrie, prin transfer bancar sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 1 noiembrie anulează înscrierea).

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Atenție! Excursiile noastre se dedică în general persoanelor active din punct de vedere fizic.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: