Pe dealurile Bucureștilor 14: de onomastică, 30 noiembrie 2019

Arhiva de Geografie vă invită la cea de-a 14-a ediție a Dealurilor Bucureștilor, deloc scurtă și foarte complexă, care are loc în minunata sâmbătă de 30 noiembrie 2019, zi de mare sărbătoare! Acesta este un tur pietonal cu participare gratuită și fără înscrieri. Oricine poate lua cuvântul pe traseu, în legătură cu obiectivele pe la care trecem. Pentru că vine 2020 și ați cerut asta, vă aduc și calendare de birou Geoarhiva pe anul 2020, la prețul de 25 de lei (cumpărarea calendarului NU este condiție de participare).

Ne vedem sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11:00, la Piața Unirii din București, pe colțul cu Hotel Horoscop și restaurant irlandez The Harp, în imediata apropiere a accesului la metrou (M1,M3). Vă rog să nu întârziați. După câteva minute de socializare, pornim în traseul nostru pietonal de numai 10 kilometri: Dealul Mitropoliei – Strada Xenofon – Gara Filaret – Arenele Romane – Mausoleul din Parcul Carol – Teatrul de vară abandonat – Asmita Gardens – Parcul Natural Văcărești (Poteca Biodiversității) – Piața Sudului (Sun Plaza). Traseul pietonal stradal, ghidat și explicat, își propune popularizarea formelor de relief ale orașului nostru, în compatibilitate cu monumentele istorice și locurile deosebite care s-au dezvoltat pe aceste forme. Ajungem la Piața Sudului (Sun Plaza) în jurul orei 17:00, așa că până atunci e bine să aveți la voi ceva apă, ceaiuri și gustări.

Participarea este gratuită, fără înscrieri. Vă puteți alătura sau puteți părăsi grupul oricând doriți. Se merge numai pe trotuare și pe potecile amenajate, nefiind necesar un echipament special. La final ne putem aduna la o terasă călduroasă. Cu ocazia turului vă aduc calendare de birou Geoarhiva pe anul 2020, la preț de 25 lei.

Vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: