Ascensiune pe Piatra Dragoslavelor de 1 Decembrie

La intrarea în spectaculoasa și strategica trecătoare a Branului (Culoarul Bran – Rucăr – Dragoslavele) se ridică Piatra Dragoslavelor (1435 m), denumită local în fel și chip, cum ar fi Muntele Prislopului, Vârtoapele sau Piatra Caselor. Situată la extremitatea vestică a Munților Leaota, face notă discordantă cu aspectul cristalin din zona înaltă a acestora, Piatra noastră fiind de fapt o înălțime calcaroasă. Arhiva de Geografie vă propune să o recucerim chiar de Ziua Națională a României, într-o drumeție de dificultate medie care durează cu aproximație 6 ore (circuit).

Ne vedem duminică, 1 Decembrie 2019, la ora 06:45, la Piața VICTORIEI din București, în parcarea mare din mijlocul pieței. Dacă este necesar sfertul academic, cel târziu la ora 07:00 se învârte roata microbuzului. Circuitul nostru începe la biserica satului Dragoslavele: Valea Caselor – Șaua Prislopului – Vârful Vârtoapele – Valea Luncii – Dragoslavele. Traseul durează 6 ore, este de dificultate medie (participarea necesită experiență pe munte) și poate fi parcurs în siguranță, cu echipament adecvat, pe orice tip de vreme. Echipament necesar: bocanci de 3 anotimpuri, rucsac de 30L, vestimentație pentru drumeții montane, mâncare, apă. La final ne oprim în sat pentru revigorare, apoi la 17:30 plecăm spre București, unde ajungem cu aproximație la ora 21:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat (spre Andrei Ionel) prin pagina-facebook Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele). Factura se emite în format electronic (de obicei după ce se vede plata în extras) și se atașează la conversație.

Accesul la obiectivele noastre din program nu presupune suplimentarea bugetului personal.

Tariful de participare este de 120 lei / loc, include transportul cu autocarul și asistența turistică. Ulterior înscrierii, vă rog să achitați tariful până la data de 22 noiembrie, prin transfer bancar sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 22 noiembrie anulează înscrierea).

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Excursiile noastre se dedică în general persoanelor active din punct de vedere fizic.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: