Aceasta este o drumeție de o zi la marginea capitalei, distanța totală de mers pe jos este de 19 kilometri. Drumeția are loc pe 4, 5, 11 ianuarie. Tariful de participare este de 35 de lei, include și calendarul de birou Geoarhiva pe anul 2020. Obiectivele noastre:

  • Tunelul feroviar abandonat Lujerului;
  • Lacul Morii și insula părăsită;
  • Mănăstirea Chiajna, ruina bisericii medievale;
  • Fortul 1 Chitila, reduitul și cazarma.

Ne vedem pe 4 / 5 / 11 ianuarie 2020, de la ora 09:00, la stația de metrou POLITEHNICA, afară, la accesul B. Acest acces se află în direcția plecării metroului spre Militari, puțin mai retras față de Bulevardul Iuliu Maniu. După câteva minute de socializare și prezentare generală a traseului, plecăm în drumeția noastră de 19 kilometri care are ca obiective cele mai spectaculoase ruine, tunele și monumente istorice din vestul și nord-vestul orașului. Primul este Tunelul Lujerului, rămășiță din fostul acces al metroului bucureștean la primul depou din 1979 – Ciurel – pe care îl traversăm pe întreaga lungime de 800 de metri. Ieșim la suprafață și continuăm spre digul Lacului Morii (facem și un popas pe insulă), cale pitorească de acces spre Mănăstirea Giulești-Chiajna, cu ruina bisericii de secol XVIII. Traversăm câmpul dintre mănăstire și șoseaua de centură și ajungem la ultimul, dar nu cel din urmă obiectiv, Fortul 1 Chitila, parte din Centura abandonată de fortificații a Regelui Carol I. Vizităm reduitul și cazarma, urmând ca spre lăsarea serii, în jurul orei 18:00, să ajungem imediat la Gara CFR Chitila, de unde avem mai multe trenuri spre Gara de Nord din București (bilet 3 lei, se achită la casa de bilete a gării sau la personalul de tren).

Echipament strict necesar:

  • bocanci pentru drumeție;
  • lanternă bună (exclus telefoane);
  • apă și mâncare la pachet pentru intervalul orar 9-18.

Participarea nu necesită înscriere în prealabil.

Tariful de participare este de 35 lei / persoană, include ghidajul, explicațiile, calendarul promoțional de birou Geoarhiva pe anul 2020. Se achită la punctul de întâlnire. Pentru eliberarea facturii, vă rog să luați legătura cu mine prin e-mail: geoarhiva@gmail.com.

Vă mulțumesc și vă aștept la drum 🙂
Andrei Ionel

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: