Trilogia Transfrontalieră (2): Ruse și Giurgiu, 8 februarie 2020

Aceasta este cea de-a doua parte a seriei de trei excursii de-a lungul județelor învecinate pe malurile Dunării. Excursia este dedicată celor două orașe-pereche, Giurgiu și Ruse, dar și bisericii rupestre în care s-a nevoit Sfântul care ocrotește capitala noastră București, Dimitrie Basarabov.

Obiectivele noastre sunt:

  • Giurgiu – strada pietonală Gării;
  • Giurgiu – Turnul Ceasornicului (sec. XVIII);
  • Giurgiu – situl arheologic Cetatea lui Mircea;
  • Giurgiu – Podul arcuit-curbat Bisetz – Anghel Saligny
  • Basarbovo – Mănăstirea Sfântul Dimitrie Basarabov;
  • Ruse – panorama orașului de la Leventa, fost fort otoman, actualmente amplasamentul Turnului TV;
  • Ruse – situl arheologic Sexaginta Prista;
  • Ruse – Muzeul Regional de Istorie;
  • Ruse – Monumentul Libertății, Teatrul Dramatic, Opera, Biserica Sfânta Treime, pauza de masă.

Ne vedem sâmbătă, 8 februarie 2020, între orele 06:45 și 07:00, la Piața EROII REVOLUȚIEI din București, în dreptul accesului la metrou de la stația de autobuze. Dacă este necesar sfertul academic, cel târziu la ora 07:15 se învârte roata autocarului (ora de întâlnire fiind 06:45). Vizităm obiectivele noastre în ordinea descrisă mai sus, ambele orașe le parcurgem la pas de la un obiectiv la altul, cu excepția panoramei orașului Ruse unde ajungem cu autocarul. Spre finalul traseului prin Ruse, facem o pauză pentru masă și cumpărături în centrul orașului; fiecare alege după bunul plac unde servește masa. Se pleacă din Ruse cel târziu la ora 18:00. Ajungem la București, Piața Eroii Revoluției, în jurul orei 20:00.

OBLIGATORIU: Cartea de Identitate în curs de valabilitate sau Pașaport în curs de valabilitate!

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre pagina de socializare Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele). Răspund numai eu – Andrei Ionel. Factura se emite în format electronic (de obicei după ce se vede plata în extras) și se atașează la conversație.

Tariful de participare este de 90 lei / loc, include transportul cu autocarul și asistența turistică.

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Ulterior înscrierii, vă rog să achitați tariful înainte de 29 ianuarie, prin transfer bancar sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 29 ianuarie anulează înscrierea și aceasta se poate reface numai în limita locurilor rămase disponibile; înscrierea la excursie în ultimele 10 zile calendaristice dinaintea plecării se face numai cu plata pe loc și numai după confirmarea locurilor libere). Atenție, vă rog să achitați EXACT suma menționată, nimic în plus.

Plățile în Bulgaria se fac numai în Leva (puteți cumpăra din București sau din Bulgaria-vama Ruse) – curs valutar: 1 Leva = 2,5 Lei; 1 Euro = 2 Leva. Accesul la obiectivele noastre din program presupune tarife suplimentare, care se achită la fața locului și totalizează cu aproximație 10 Leva. O masă la restaurant costă în medie 20 de Leva.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: