Trilogia Transfrontalieră (3): Rusenski Lom, 15 februarie 2020

Aceasta este ultima parte a seriei de trei excursii de-a lungul județelor învecinate pe malurile Dunării – Giurgiu și Ruse. Excursia este dedicată sălbăticiei și valorilor UNESCO din Canioanele Rusenski Lom, perimetrul localităților Ivanovo și Cherven. Drumeția este una inedită prin faptul că, sub ghidajul celor de la Muzeul de Istorie din Ruse, putem accesa bisericile rupestre din patrimoniul UNESCO, închise în mod normal publicului larg.

Obiective turistice:

  • canionul Rusenski Lom în sectorul Ivanovo, bisericile rupestre (drumeție 3 ore, acces 10 Leva / persoană);
  • cetatea Cherven de pe marginea canionului Cherni Lom (drumeție 1 oră, acces 5 Leva / persoană).

Ne vedem sâmbătă, 15 februarie 2020, între orele 06:45 și 07:00, la Piața EROII REVOLUȚIEI din București, în dreptul accesului la metrou de la stația de autobuze. Dacă este necesar sfertul academic, cel târziu la ora 07:15 se învârte roata autocarului (ora de întâlnire fiind 06:45). Vizităm obiectivele noastre în ordinea descrisă mai sus, drumețiile necesitând un minim de condiție fizică și echipament (bocanci, rucsac). Spre finalul zilei facem o pauză pentru masă și cumpărături în centrul orașului Ruse; fiecare alege după bunul plac unde servește masa. Se pleacă din Ruse cel târziu la ora 18:00. Ajungem la București, Piața Eroii Revoluției, în jurul orei 20:00.

OBLIGATORIU: Cartea de Identitate în curs de valabilitate sau Pașaport în curs de valabilitate!

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți prin expedierea unui mesaj privat spre pagina de socializare Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com – în care să specificați numele persoanelor înscrise și adresa de facturare (localitatea, strada, numărul, altele). Răspund numai eu – Andrei Ionel. Factura se emite în format electronic (de obicei după ce se vede plata în extras) și se atașează la conversație.

Tariful de participare este de 110 lei / loc, include transportul cu autocarul și asistența turistică.

IBAN = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194 (cont în lei)

Beneficiar: GEOARHIVA SRL, C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273.

Ulterior înscrierii, vă rog să achitați tariful înainte de 5 februarie, prin transfer bancar sau depunere numerar la un sediu ING (depășirea datei de 5 februarie anulează înscrierea și aceasta se poate reface numai în limita locurilor rămase disponibile; înscrierea la excursie în ultimele 10 zile calendaristice dinaintea plecării se face numai cu plata pe loc și numai după confirmarea locurilor libere). Atenție, vă rog să achitați EXACT suma menționată, nimic în plus.

Plățile în Bulgaria se fac numai în Leva (puteți cumpăra din București sau din Bulgaria-vama Ruse) – curs valutar: 1 Leva = 2,5 Lei; 1 Euro = 2 Leva. Accesul la obiectivele noastre din program presupune tarife suplimentare, care se achită la fața locului și totalizează cu aproximație 15 Leva. O masă la restaurant costă în medie 20 de Leva.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Publicat de Andrei Ionel

geograf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: