Lacul Văcărești și povestea Dâmboviței, 2 și 3 ianuarie 2021

La mulți ani! Arhiva de Geografie revine imediat după Anul Nou cu o acțiune în scop de susținere a proiectului de turism. Prețul participării: 30 lei (detalii mai jos).

Ne vedem ATÂT SÂMBĂTĂ, CÂT ȘI DUMINICĂ, 2 și 3 ianuarie 2021, la ora 10:00, la Piața Sudului, pe esplanada de la intrarea în Sun Plaza Mall. După circa 10 minute de socializare (dar pot fi și mai puține ca să putem respecta regulile…) plecăm în mica noastră drumeție pe marginea și prin interiorul a ceea ce trebuia să fie Lacul Văcărești. Aflăm despre istoria și rostul acestuia, în contextul amenajării complexe a râului Dâmbovița, un proiect cu o vechime de peste 150 de ani. Cale de 5 kilometri, străbatem atât traseul panoramic, cât și pe cel „printre bălți”. Avem popasuri bine stabilite pentru explicații. Finalul traseului este la Autovit (Șoseaua Vitan-Bârzești), în jurul orei 12:45. Putem să ne retragem spre metrou mai apoi.

Echipament recomandat: încălțăminte pentru drumeție pe teren drept, fără asfalt. Traseul se ține pe orice timp de vreme. În perimetrul orașului purtăm masca de protecție sanitară și respectăm distanțarea fizică – mergem cât mai răsfirați.

Pe traseu se oferă explicații de specialitate. Prețul ghidajului meu este de 30 de lei de persoană și se achită la întâlnire. Copiii nu plătesc. Pentru a participa, nu este nevoie de înscriere din timp sau plăți în avans.

Pentru întrebări, vă stau la dispoziție:

Vă mulțumesc și vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel

Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: