Vârful Urechea și Popasul Uriașilor, 9 și 10 ianuarie 2021

Arhiva de Geografie revine cu o acțiune în scop de susținere a proiectului de turism. Plecăm de două ori, în două zile consecutive. Prețul ghidajului: 30 lei (detalii mai jos). Aceasta este o drumeție montană de iarnă, de dificultate medie, potrivită numai celor echipați pentru munte și cu o minimă pregătire fizică pentru efort susținut. Echipament strict necesar: bocanci pentru drumeții montane, pelerină de ploaie, vestimentație dedicată efortului în aer liber la temperaturi negative, apă potabilă (2 litri de persoană), mâncare. ATENȚIE, la Azuga NU avem magazine în drum, faceți ultimele cumpărături de la Gara Basarab!

Ne vedem ATÂT SÂMBĂTĂ, CÂT ȘI DUMINICĂ, 9 și 10 ianuarie 2021, între orele 07:15 și 07:30, la Gara Basarab din București (deservită și de stația de metrou omonimă, dar și de o serie de linii STB). Întâlnirea are loc pe esplanada dintre casele de bilete și peroane (în dreptul teraselor cafenelelor).

Înainte de a vă prezenta la întâlnire, trebuie să vă procurați individual bilete de călătorie – se poate și online și la casa de bilete (un bilet întreg până la Azuga costă 17,5 lei, dar există și oferte de reduceri). Destinația = Azuga; trenul: RE-3003, plecare din București Basarab la 07:46, sosire la Azuga la 10:29. Înainte de a urca în tren trebuie să vă asigurați că aveți apă și mâncare pentru întreaga zi.

PUTEȚI veni și din alte localități / cu alte mijloace de transport, atât timp cât respectați orarul de mai jos.

La 10:30 pornim de la Gara Azuga spre sud, urmărind cale de 500 de metri drumul național. Drumeția noastră debutează în urcuș ușor pe Culmea Sorica, prelungită în golul alpin al Baiului prin Culmea Urechea. În zona de gol alpin, la startul pe pârtiile de schi Sorica și Cazacu, regăsim unicul și obligatoriul Popas al Uriașilor, cabană primitoare situată la numai 30 de minute de vârful nostru. Până la Popasul Uriașilor avem de urcat circa 2 ore și jumătate, iar acest segment este accesibil pe orice tip de vreme. Dincolo de Popas, Vârful Urechea se poate aborda numai pe vreme favorabilă (ultima porțiune, de 30 de minute). Indiferent de situație, petrecem circa 1 oră în sala de mese a cabanei (există mâncare și băuturi calde la prețuri foarte bune), apoi ne orientăm spre TELEGONDOLA Azuga pentru coborârea spre Valea Azuga (cost transport pe cablu 25 de lei / persoană). Revenim la Gara Azuga pe șoseaua principală a micului oraș de munte.

Revenim la București cu trenul RE-3010, cu plecare din Azuga la 17:25 și sosire la București Nord la 20:18 (bilet întreg 17,5 lei sau cu reduceri).

RECAPITULARE COSTURI:

Ghidajul = 30 lei, se achită la întâlnire, copiii nu plătesc; transportul la Azuga nu este inclus, îl achită fiecare individual, trenul dus-întors Buc.-Azuga costă 35 de lei; transportul cu telegondola costă 25 de lei și se achită la stația de jos.

Pentru a participa, nu este nevoie de înscriere din timp sau plăți în avans ale ghidajului.

Pentru întrebări, vă stau la dispoziție:

Vă mulțumesc și vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel

Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.