Circuitul iernii în munții harghitei, 22-24 ianuarie 2021

Arhiva de Geografie vă propune întâiul traseu cu autocarul din anul 2021, care se desfășoară pe durata a trei zile. Atenție, ziua de 22 ianuarie este LUCRĂTOARE! Cazarea se face în regim de demipensiune, la complexul IRGÓ din satul Izvoare, Comuna Zetea (condiții rustice). Masa se servește ÎN INTERIOR, iar camerele sunt bine încălzite. Programul nostru include drumeții montane de dificultate mică, aveți nevoie de un minim de condiție fizică (efort susținut) și de bocanci.

Obiective și drumeții din program, în ordine:

  • Lacul Sfânta Ana, drumeție de 2 ore;
  • Complexul de iarnă Harghita-Mădăraș și Vârful Mădăraș (1800 m), acoperișul Harghitei, transport neconvențional cu tractorul, apoi drumeție 3 ore;
  • Parcul de Animale de la Izvoare (Vadaspark Ivó), drumeție de 2 ore cu ghid local;
  • popas culinar surpriză la întoarcerea spre București.

Ne vedem VINERI 22 ianuarie 2021, începând cu ora 06:00, la PIAȚA OPEREI din București, deservită de stația de metrou EROILOR; întâlnirea are loc în parcarea din mijlocul intersecției (între Operă și Biserica Sf. Elefterie Nou). Cel târziu la ora 06:15 se învârte roata autocarului. Cu scurte popasuri tehnice, mergem întins către Munții Harghitei, mai precis spre stațiunea Băile Tușnad. De aici părăsim drumul național, urcăm pe serpentine până la Cabana Sfânta Ana și începem drumeția de circa 2 ore (dus-întors) spre Lacul Sfânta Ana. Este unicul lac format în crater vulcanic din România. Admirăm, fotografiem și revenim la autocar pe același traseu, pentru pleca spre Comuna Zetea cu satul de vacanță Izvoare – IVÓ – unde avem cazarea. Aici ne împărțim între căsuțele din lemn și pensiunea cea mare, apoi venim la cină la restaurantul tradițional. Jó étvágyat!

Sâmbătă, 23 ianuarie, servim micul dejun și plecăm cu… tractorul către stațiunea de iarnă Harghita-Mădăraș. Aceasta s-a dezvoltat la altitudini de 1600-1700 de metri și oferă pârtii de schi pentru toate categoriile, dar și cabane călduroase unde se poate servi o gustare tradițională sau un vin fiert. Aici ne putem împărți – cine dorește să schieze, o poate face în voie, pentru că ne-am rezervat întreaga zi, iar cine nu schiază, poate veni în drumeția de 3 ore (dus-întors) pe Vârful Mădăraș, acoperișul Harghitei, 1800 m. Sus pe platou s-a amenajat un memorial al eroilor locali, cu piese valoroase de artizanat secuiesc. La lăsarea serii, ne reocupăm locurile în remorca tractorului pentru a reveni, cale de 10 kilometri, la Izvoare. Din nou, jó étvágyat la cină!

Duminică, 24 ianuarie, servim micul dejun și plecăm în cea mai scurtă, dar și cea mai palpitantă drumeție, prin Parcul de Animale de la Izvoare – Vadaspark Ivó! Aceasta este o rezervație naturală în care mistreții, cerbii, ciutele, muflonii, trăiesc în regim de semi-captivitate (NU este grădină zoologică), în scopul conservării și studierii speciilor. Ne plimbăm pe potecile parcului alături de ciutele prietenoase, care au crescut aici în deplină comuniune cu natura, dar și cu omul. Rezervăm prima jumătate a zilei pentru plimbarea în Parcul de Animale, apoi plecăm spre București, iar pe drum mai facem un popas culinar – surpriză! Ajungem la București, Piața Operei, la ora 22:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți (menționând toate numele persoanelor înscrise, dacă sunt mai multe), folosind DOAR UNA dintre următoarele metode, la alegere:

Tariful de participare este de 520 lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat). Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • cazarea cu demipensiune (2 nopți, doar camere duble twin sau matrimoniale și camere triple; nu dispunem de camere single);
  • asistența turistică și comisionul agenției de turism.

Tariful de 520 de lei NU include următoarele costuri suplimentare:

  • transportul cu tractorul la Mădăraș = 20 lei / persoană în remorcă;
  • intrarea și ghidajul la Vadaspark = 25 lei / persoană, copiii nu plătesc;
  • orice altceva nu este specificat în descrierea ofertei.

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: