Iarnă și viniluri la Cabana Cuca, 30-31 ianuarie 2021

Arhiva de Geografie și Divinil anunță revenirea la Cabana Cuca, pentru o seară memorabilă în cadru hibernal montan! Aceasta este o drumeție fără grad de dificultate, pentru începători în ale drumeției montane.

Obiective turistice din program:

  • Mănăstirea Negru Vodă de la Cetățeni;
  • Mausoleul Mateiaș;
  • Mănăstirea Nămăești;
  • drumeție montană de 4 kilometri și cazare la Cabana Cuca din masivul Iezer-Păpușa;
  • Mănăstirea Corbii de Piatră și aflorimentul de gresie de la Jgheaburi.

Ne vedem sâmbătă 30 ianuarie 2021, începând cu ora 07:00, la PIAȚA OPEREI din București, deservită de stația de metrou EROILOR; întâlnirea are loc în parcarea din mijlocul intersecției (între Operă și Biserica Sf. Elefterie Nou). Cel târziu la ora 07:15 se învârte roata autocarului. Dedicăm aceste două zile celor trei biserici rupestre din județul Argeș și în prima zi vedem două dintre acestea – Cetățuia și Nămăești. Facem popas și la Mausoleul Mateiaș, pentru a cunoaște istoria acestui drum transcarpatic și pentru a ne aproviziona cu produse tradiționale. Debarcăm la Cabana Voina, punctul terminus al șoselei de pe valea Râului Târgului, și pornim cu rucsacii în spate spre Cabana Cuca, până la care facem cel mult o oră și jumătate. După ce ne distribuim în camere (o cameră are 24 de locuri), pornim focul de tabără și pregătim cina.

Duminică, 31 ianuarie, ne trezim… la cât poate fiecare, dar să avem timp să revenim la autocar și să vizităm Mănăstirea Corbii de Piatră, cu cea de-a treia biserică rupestră din Argeș. Tot acolo se află și impresionantul afloriment de gresie, probabil întâia localizare a viețuitorilor din perioada medievală. La baza lui, sătenii au amenajat Căsuța Albastră, un mic muzeu al satului, într-o casă tradițională argeșeană. Ne luăm suveniruri și plecăm spre București. Ajungem la Piața Operei cel târziu la ora 20:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți (menționând toate numele persoanelor înscrise, dacă sunt mai multe), folosind DOAR UNA dintre următoarele metode, la alegere:

Tariful de participare este de 200 lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat). Tariful de participare include transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta, cazarea în condiții de refugiu montan la Cabana Cuca, asistența turistică și ghidajul. Tariful nu include mesele (cina și micul dejun se pregătesc în cabană și vor fi contra unui cost suplimentar modic).

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: