Drumeție la Cernica, 27 februarie 2021

Mănăstirea Cernica, Pădurea Cernica și Lacul Cernica – trei obiective și o singură denumire, emblematică pentru Codrii Vlăsiei, de care ne apropiem din nou în ultima sâmbătă din luna februarie, într-o nouă drumeție, ca de final de iarnă.

Arhiva de Geografie revine cu o acțiune în scop de susținere a proiectului de turism. Prețul participării: 30 lei (detalii mai jos).

Ne vedem sâmbătă, 27 februarie 2021, cel târziu la ora 10:00, la stația de metrou REPUBLICA, afară. Deplasarea se face cu autobuzul STB 103 (circulă regulat). După câteva minute de socializare, ne deplasăm la stația de autobuz și ne transferăm la Șoseaua Gării Cățelu, de unde începem drumeția noastră de 15 kilometri.

Traversăm zona limitrofă a orașului, trecem cu atenție de Șoseaua de Centură și ne abatem spre Lacul Cernica și Pădurea Cernica – ramura de pe malul drept al Colentinei. Poteca oferă panorame generoase spre Mănăstirea Cernica. Ajungem în poiana fostului schit Iezerul Vorniceasa, în vecinătatea căruia se află și un cimitir neolitic (un tumul). Ieșim la Căldăraru, facem un popas de sucuri / dulciuri etc. și plecăm mai departe spre barajul Lacului Cernica. Penultima parte a drumeției se desfășoară prin Pădurea Cernica (ramura mare), iar finalul este la Mănăstirea Cernica, așezământ de la 1608 al ctitorului Cernica Știrbei, pe care îl vizităm. Întoarcerea la stația de metrou Republica se face cu autobuzul STB, linia R406 (circulă la fiecare 30 de minute, călătoria costă 1,5 lei, trebuie să aveți portofel electronic sau se achită prin SMS).

Drumeția totalizează 15 kilometri, în mare parte pe drumuri fără asfalt. Echipament strict necesar: bocanci. Traseul se ține indiferent de condițiile meteorologice.

Pe traseu se oferă explicații de specialitate. Prețul ghidajului meu este de 30 de lei de persoană și se achită la întâlnire. Copiii nu plătesc. Pentru a participa, nu este nevoie de înscriere din timp sau plăți în avans.

Pentru întrebări, vă stau la dispoziție:

Vă mulțumesc și vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel

Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: