Pe Argeș (cel mai) în jos, la Oltenița, 9 mai 2021

Arhiva de Geografie revine cu o acțiune în scop de susținere a proiectului de turism. Prețul participării: 30 lei (detalii mai jos).

Municipiul dunărean Oltenița are 24.000 de locuitori și este a doua localitate ca populație și importanță după reședința de județ, Călărași. Se află în imediata apropiere a vărsării râului Argeș în Dunăre. Este perechea românească a orașului dunărean Turtucaia din Bulgaria. Vă propun un tur pietonal de șes, în lungime de 12 kilometri, care atinge atât obiectivele de valoare istorică și arhitecturală din oraș, cât și punctul de vărsare a Argeșului în Dunăre (belvedere spre Turtucaia) și Portul Turistic Oltenița. Transportul de la București la Oltenița și retur se face cu trenul din gara Titan Sud, aparținând companiei TFC – Transferoviar Călători (fiecare își cumpără bilet, acesta nu este inclus în prețul ghidajului).

Ne vedem duminică, 9 mai 2021, începând cu ora 08:30, la gara CFR Titan Sud, deservită de stația de metrou REPUBLICA. Pentru a merge cu trenul trebuie să vă cumpărați bilete dus-întors la Oltenița, prețul fiind de 15 lei. Mergem cu trenul R-15175 cu plecare la ora 08:57 din Titan Sud și sosire la ora 10:31 la Oltenița. Plecăm pe Bulevardul Republicii și ajungem în dreptul vechiului teatru, unde s-a ridicat și Monumentul Eroilor. Trecem de Primăria nouă și ne abatem spre nord, pe Strada pietonală Argeșului, care ne conduce spre turnul de apă aflat în parcul mare. De aici, ieșim la malul Argeșului, pe care îl parcurgem în aval până la confluența cu Dunărea, având în față panorama orașului vecin Turtucaia. Urmăm apoi cursul Dunării până în Portul Turistic, de unde intrăm înapoi în oraș.

Traseul durează circa 5 ore, astfel că la 15:30 facem o pauză de masă în zona centrală, avem câteva restaurante la dispoziție. Ne întoarcem la București cu trenul R-15190, cu plecare din Oltenița la ora 18:50 și sosire la Titan Sud la ora 20:26.

Pe traseu se oferă explicații de specialitate. Prețul ghidajului meu este de 30 de lei de persoană și se achită la întâlnire. Copiii nu plătesc. Pentru a participa, nu este nevoie de înscriere din timp sau plăți în avans.

Pentru întrebări, vă stau la dispoziție:

– pe adresa de mail geoarhiva@gmail.com

– prin mesaje private, aici: https://www.facebook.com/geoarhiva

– pe oricare alt canal de comunicare am stabilit de comun acord.

Vă mulțumesc și vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel

Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: