Ciucaș, Gropșoarele și Silva, 23-24 octombrie 2021

Arhiva de Geografie revine în masivul Ciucaș cu două zile lejere de plimbări pe munte, la ceas de toamnă. Drumețiile au titlu opțional (le face numai cine dorește) și sunt de dificultate medie. Seara ne distrăm la deja cunoscuta petrecere cu Divinil a lui Victor Hariton. Cazarea se face la căsuțele de la complexul Silva (Muntele Roșu), iar locurile în excursie sunt limitate la 26.

Echipament strict necesar: bocanci de munte.

Ne vedem sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 07:00 și cel târziu la ora oficială a plecării, 07:15, la Piața OPEREI (Profesor Doctor Victor Babeș) din București, deservită de stația de metrou EROILOR, în parcarea situată pe platforma peste Dâmbovița (între Operă și Biserica Sf. Elefterie Nou). La ora 07:15 se învârte roata autocarului, în direcția Ploiești – Cheia.

Din micul sat de vacanță Cheia, pornim per pedes spre Cabana Silva (1250 m) de la poalele Muntelui Roșu, cale de 4 kilometri pe drum auto (până aici dificultatea traseului este mică). Ne instalăm la căsuțe și pornim în prima drumeție opțională (dus-întors) până pe Vârful Gropșoarele (1883 m), al doilea ca altitudine din masiv, de unde se deschid panorame frumoase spre culmea vecină a Țiglăilor și înălțimile din jur. Durata este de circa 5 ore, iar dificultatea este medie. Seara se lasă cu petrecere, sub bagheta maestrului Victor care stă la „reșouri”.

Duminică, 24 octombrie 2021, „asediem” Vârful Ciucaș (1954 m), decanul de altitudine din masiv, într-o drumeție de asemenea opțională, cu durata de circa 6 ore și de dificultate tot medie. Traseul este: Muntele Roșu – Valea Berii – Cabana Ciucaș – Babele la Sfat – Vârful Ciucaș – Șaua Țiglăilor – Cabana Ciucaș (pauză de masă) – Valea Berii – Muntele Roșu. După ce ne refacem forțele la sala de mese de la Silva, coborâm cale de 4 kilometri până la Cheia, de unde ne preia autocarul pentru a reveni la București. Sosirea la Piața Operei este programată la ora 21:00.

Specificații cazare: căsuțe din lemn de 2 locuri (paturi separate), cu încălzire, toaleta este la comun.

Specificații masă: prânzul și cina de sâmbătă se pot servi la Cabana Silva sau din pachetul propriu. Micul dejun se poate servi la Cabana Silva (prețurile sunt modice). Prânzul zilei de duminică se poate servi la Cabana Ciucaș sau din pachetul propriu.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

La înscriere se menționează numele pasagerilor și adresa de facturare.

Tariful de participare este de 250 de lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat). 

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • cazarea pentru o noapte la Cabana Silva, loc în căsuță dublă;
  • petrecerea Divinil;
  • asistența turistică și ghidajul.

Tariful de participare nu include:

  • mesele (prânz, cină, mic dejun, prânz);
  • orice altceva nu este specificat la rubrica „tariful de participare include”.

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: