Forturile Bucureștilor: Chitila, 5 decembrie 2021

Centura de fortificații a Cetății București cuprinde 36 de forturi și baterii, construite la finalul secolului XIX, în jurul cărora s-a dezvoltat și actuala șosea de centură a orașului (72 de kilometri). Geoarhiva vă propune o ediție specială a incursiunii la Fortul cu numărul 1, denumit Chitila după localitatea din imediata apropiere, primul finalizat și cel mai mare fort de la Centură. Parcursul necesită un minim de condiție fizică pentru a merge pe jos pe teren drept, cale de 5 kilometri.

Aceasta este o acțiune de susținere a proiectului de turism, cu tarif de participare, dar fără înscrieri, după cum urmează.

Ne vedem duminică, 5 decembrie 2021, începând cu ora 09:50, la Gara de Nord din București, la casa de bilete a TFC (în interiorul gării, spre coloane). Deplasarea se face cu trenul Transferoviar Călători  R-15163, cu plecare la ora 10:21 din București Nord și sosire la ora 10:31 la Chitila. Călătoria se achită individual (la casa de bilete a TFC sau online). De la gara Chitila, plecăm într-o scurtă drumeție de numai 1,5 kilometri până la Fortul 1 Chitila, din care vizităm reduitul și cazarma. Se recomandă purtarea măștii de protecție, din cauza prafului și a umezelii din interior (este spațiu abandonat). Se vizitează și încăperile care au servit la prelucrarea și depozitarea vinului spumant de la fabrica Zarea. Ulterior vizitei la fort, plecăm într-o altă drumeție de numai 3 kilometri, prin extravilanul Sectoarelor 1 și 6 ale capitalei, spre Mănăstirea Giulești-Chiajna, o altă ruină impresionantă, căreia îi aflăm istoricul. Revenirea în București-centru (Crângași sau Gara Basarab) se face cu unul dintre autobuzele STB 162 sau 163, care circulă regulat dinspre cartierul Giulești Sârbi (călătoria se achită cu card STB sau prin SMS). Ora estimată a sosirii în centru este 16:30.

Echipament strict necesar: BOCANCI, LANTERNĂ. Persoanele care nu poartă bocanci (încălțăminte înaltă, talpă dură) riscă accidentări minore (se merge prin câmp), iar cine nu posedă lanternă individuală depinde de sursele de lumină ale colegilor pentru a înainta (pericol de accidentare). În timpul deplasării aveți obligația de a rămâne alături de grup și de a menține în permanență contactul vizual cu acesta.

PREȚUL participării este de 30 de lei / persoană și se achită în numerar la întâlnire. Copiii nu plătesc. Prețul include ghidajul de specialitate. Pentru a participa, nu este nevoie de înscriere din timp sau plăți în avans. Pentru întrebări care nu își regăsesc răspunsul în prezenta descriere, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail geoarhiva@gmail.com sau pe oricare alt canal de comunicare stabilit de comun acord.

Organizarea se face cu respectarea tuturor legilor României aflate în vigoare la data turului. Agenția de turism Geoarhiva nu acordă consultanță juridică în ceea ce privește eventualele restricții de circulație. La cerere, mă puteți întreba în privat și vă pot oferi o simplă interpretare a acestora. Fiecare turist este responsabil de a se informa din surse oficiale!

Vă mulțumesc și vă aștept la drumeție!

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: