Codrii Vlăsiei 4: Moara și Schitul, 18 decembrie 2021

În Evul Mediu, vasta zonă împădurită cunoscută sub numele de Codrii Vlăsiei se întindea de la Valea Teleajenului până spre Lunca Dunării. În timp, zona s-a transformat în silvostepă (prin transformarea în terenuri agricole), pădurea din ziua de azi ocupând suprafețe restrânse. Aceasta este partea a patra dintr-o serie de patru drumeții pe care le efectuăm în Codrii Vlăsiei. Parcursul necesită un minim de condiție fizică pentru a merge pe jos pe teren drept, cale de 11 kilometri.

Aceasta este o acțiune de susținere a proiectului de turism, cu tarif de participare, dar fără înscrieri, după cum urmează.

Ne vedem SÂMBĂTĂ, 18 decembrie 2021, începând cu ora 09:00, la terminalul STB de la PIAȚA PRESEI (reper: cap linie tramvai 41). Pentru început, deplasarea se face cu autobuzul STB 448, cu plecare de la terminalul Piața Presei la ora 09:30 și sosire la Moara Vlăsiei (stația Regele Ferdinand) la ora 10:15. Călătoria se achită individual și prețul acesteia nu este inclus în tariful de participare. Întoarcerea se face pe altă rută, sosim la București (ora 18:00) în altă zonă a orașului.

Din centrul satului Moara Vlăsiei, înaintăm spre Codrii Vlăsiei, pe care îi traversăm în drumul spre schitul omonim, înființat în anul 2008 în jurul bisericii în stare de ruină a fostului sat Vlăsia (desființat în 1950 și transformat în colonie agricolă). Revenim apoi la adăpostul pădurii și pornim în cea de-a doua parte a drumeției, spre Mănăstirea Căldărușani, punctul final al traseului (kilometrul 10). Facem și pauză de picnic (să aveți cele necesare la pachet). Întoarcerea la București se face cu autobuzul STV 409, cu plecare de la Mănăstirea Căldărușani la ora 16:30 și sosire la Piața OBOR la ora 17:30. Călătoria se achită individual și prețul acesteia nu este inclus în tariful de participare.

Călătoriile cu liniile de autobuz 448 și 409 se pot achita fie prin card de transport cu portofel electronic, fie prin card bancar fără contact (la unele validatoare), fie prin SMS la numărul 7458, conform facilităților și ofertelor STBSA și STVSA (condițiile de plată sunt comune).

Echipament strict necesar: BOCANCI. Persoanele care nu poartă bocanci (încălțăminte înaltă, talpă dură) riscă accidentări minore, având în vedere că se merge prin pădure. În timpul deplasării aveți obligația de a rămâne alături de grup și de a menține în permanență contactul vizual cu acesta.

PREȚUL participării este de 30 de lei / persoană și se achită în numerar la întâlnire. Copiii nu plătesc. Prețul include ghidajul de specialitate. Pentru a participa, nu este nevoie de înscriere din timp sau plăți în avans. Pentru întrebări care nu își regăsesc răspunsul în prezenta descriere, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail geoarhiva@gmail.com sau pe oricare alt canal de comunicare stabilit de comun acord.

Organizarea se face cu respectarea tuturor legilor României aflate în vigoare la data turului. Agenția de turism Geoarhiva nu acordă consultanță juridică în ceea ce privește eventualele restricții de circulație. La cerere, mă puteți întreba în privat și vă pot oferi o simplă interpretare a acestora. Fiecare turist este responsabil de a se informa din surse oficiale!

Vă mulțumesc și vă aștept la drumeție!

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.