Spre Urechea pe la Popasul Uriașilor, 9 ianuarie 2022

Arhiva de Geografie revine, prin tradiție pentru începutul lui ianuarie, în Munții Baiului. Am ales ca anul acesta să revenim la varianta cu autocarul și rezervări prealabile, pentru o organizare mai eficientă. Aceasta este o drumeție montană de dificultate medie – este necesar un minim de experiență în urcatul pe munte pe timp de iarnă.

Ne vedem DUMINICĂ, 9 ianuarie 2022, începând cu ora 06:45 și cel târziu la ora oficială a plecării, 07:00, la Piața OPEREI (Profesor Doctor Victor Babeș) din București, deservită de stația de metrou EROILOR, în parcarea situată pe platforma peste Dâmbovița (între Operă și Biserica Sf. Elefterie Nou). La ora 07:00 se învârte roata autocarului, mergem pe ruta Ploiești-Comarnic, cu o pauză tehnică. Obiectivul nostru este Vârful Urechea – 1715 m – din Munții Baiului, care domină micul orășel de munte Azuga cu peste 700 de metri. Chiar de la gara Azuga pornește traseul nostru, de circa 3 ore și jumătate, care se desfășoară la început prin pădure. La ieșirea în golul alpin, unde panoramele spre Munții Bucegi sunt impresionante, ne iese în cale Popasul Uriașilor (lângă stația de plecare a pârtiei de ski), unde ne refacem forțele cu ceai, vin fiert, supă și altele. Vârful se află la 45 de minute mai sus față de popas și îl cucerim numai dacă permite vremea (vizibilitatea). Coborârea la Azuga se face cu telegondola (30 de lei, se achită individual). Autocarul ne recuperează din zona stației de la baza muntelui. Ajungem la Piața Operei din București în jurul orei 21:00.

Echipament strict necesar: bocanci de munte, mâncare și apă la pachet.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

La înscriere se menționează numele pasagerilor și adresa de facturare.

Tariful de participare este de 100 de lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat).

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • asistența turistică și ghidajul.

Tariful de participare nu include:

  • masa de prânz (se servește din pachetul propriu sau, în limita stocului disponibil, la Popasul Uriașilor, contra donații);
  • coborârea cu telegondola (30 lei);
  • orice altceva nu este specificat la rubrica „tariful de participare include”.

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata integrală a contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Organizarea se face cu respectarea tuturor legilor României aflate în vigoare la data turului (inclusiv accesul la muzee, hoteluri și restaurante). Agenția de turism Geoarhiva nu acordă consultanță juridică în ceea ce privește eventualele restricții de circulație. La cerere, mă puteți întreba în privat și vă pot oferi o simplă interpretare a acestora. Fiecare turist este responsabil de a se informa din surse oficiale!

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: