Drumeție la Posada și Brebu Mănăstirii, 19 februarie 2022

Arhiva de Geografie revine, la cererea publicului, la Muzeul Cinegetic din Posada și la Refugiul Florei, aflate la poarta de intrare în zona montană turistică Valea Prahovei. Acesta este un program de drumeție montană pentru începători pe timp de iarnă, dificultatea fiind mică. Completăm ascensiunea cu vizitarea Ansamblului de la Brebu, aflat pe malul stâng al răului Doftana.

Ne vedem sâmbătă, 19 februarie 2022, începând cu ora 07:45 și cel târziu la ora oficială a plecării, 08:00, la Piața OPEREI din București (Piața Profesor Doctor Victor Babeș), deservită de stația de metrou EROILOR. La ora 08:00 se învârte roata autocarului. Cu un scurt popas la benzinărie, ajungem la Muzeul Cinegetic Posada, pe care îl vizităm (biletul întreg este 20 de lei). Muzeul ne prezintă diversitatea faunei românești din toate regiunile țării, cu accent pe fondul cinegetic național.

Cu lecția învățată la nivel teoretic, ne angajăm în partea practică – drumeția de circa o oră și jumătate pe traseul care debutează chiar din curtea muzeului, spre culmea Munților Baiului. Destinația noastră este Refugiul Florei, adăpost construit de oamenii muntelui pentru cazuri de vreme rea sau înnoptare. După un scurt popas la ieșirea în golul alpin, coborâm la Posada pe același traseu, de unde ne ocupăm locurile în autocar.

A doua parte a zilei o petrecem la domeniul medieval fortificat al fostei Mănăstiri Brebu, ctitorie domnească a lui Matei Basarab, acolo unde vizităm și Muzeul „Casa Domnească”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Ansamblul a trecut prin mai multe etape de restaurare, cea mai amplă fiind în secolul XIX, cu contribuția domnului Gheorghe Bibescu – pe un domeniu al căruia se află însuși Muzeul Cinegetic Posada!

Ajungem la Piața Operei din București în jurul orei 20:00.

Echipament recomandat: bocanci (pentru drumeție în condiții de iarnă).

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

La înscriere se menționează numele pasagerilor și adresa de facturare.

Tariful de participare este de 90 de lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat).

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • asistența turistică și ghidajul.

Tariful de participare nu include:

  • intrările la obiective (Muzeul Cinegetic, Casa Domnească);
  • masa de prânz (se servește din pachetul personal);
  • orice altceva nu este specificat la rubrica „tariful de participare include”.

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata integrală a contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Organizarea se face cu respectarea tuturor legilor României aflate în vigoare la data turului. Fiecare turist este responsabil de a se informa din surse oficiale!

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 20.12.2021.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.