Zimbrii, Turnu și palatele cantacuzine, 12 februarie 2022

Arhiva de Geografie vă propune din nou, după 4 ani de la prima astfel de experiență, un program relaxant și educativ în zonele de câmpie ale județelor Prahova și Dâmbovița, care atinge obiective naturale și de arhitectură de referință pentru spațiul românesc. Caracterul deplasării noastre este cultural, însă include o drumeție de 11 kilometri dus-întors, la șes, între satul Rățoaia și Rezervația de Zimbri, pentru a susține ideea de mișcare și acces ecologic în rezervație.

Obiectivele noastre, în ordine:

  • Rezervația de ZIMBRI de la Bucșani, la ora potrivită pentru a-i observa în timp se se hrănesc; drumeție 11 kilometri pe drum drept, prin pădure;
  • Mănăstirea Turnu de Prahova, medievală, așezată pe vatra unei localități daco-romane, cu biserici ctitorite de Vladislav al II-lea, Vlad Țepeș, Neagoe Basarab, Antonie Voievod;
  • Conacul Pană Filipescu, monument istoric cantacuzin, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova; totodată, vizităm și ruina Palatului Postelnicului Constantin Cantacuzino;
  • ruina Palatului „Micul Trianon” din Florești, casa „Nababului” – Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Ne vedem sâmbătă, 12 februarie 2022, începând cu ora 07:45 și cel târziu la ora oficială a plecării, 08:00, la Piața OPEREI din București (Piața Profesor Doctor Victor Babeș), deservită de stația de metrou EROILOR. La ora 08:00 se învârte roata autocarului. Facem programul așa cum a fost detaliat mai sus, urmând să ajungem înapoi la Piața Operei din București în jurul orei 20:00. Atenție, traseul nostru nu implică o pauză la benzinărie (nu este necesar, toalete curate fiind la obiectivele turistice), prin urmare este indicat să aveți mâncare și apă din București.

Echipament recomandat: bocanci (pentru drumeție în pădure).

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

La înscriere se menționează numele pasagerilor și adresa de facturare.

Tariful de participare este de 90 de lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat).

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • asistența turistică și ghidajul.

Tariful de participare nu include:

  • intrările la obiective (sume modice: Zimbrărie, Conac Filipescu);
  • masa de prânz (se servește din pachetul personal);
  • orice altceva nu este specificat la rubrica „tariful de participare include”.

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata integrală a contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Organizarea se face cu respectarea tuturor legilor României aflate în vigoare la data turului. Fiecare turist este responsabil de a se informa din surse oficiale!

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 20.12.2021.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Foto promovare zimbri: Andreea Lazăr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.