Geoarhiva Local: Târgoviște, 28 mai 2022

Proiectul Geoarhiva Local menține în calendar excursiile cu durata de 2-15 ore în care utilizăm exclusiv transportul public local, fără a fi necesare înscrierea sau plata în avans. Tariful de participare se poate achita la momentul întâlnirii.

Sâmbătă, 28 mai 2022, după o pauză de 6 ani, facem un nou tur pietonal la Târgoviște, cu următoarele repere stradale:

  • Gara Târgoviște
  • Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița
  • Catedrala Mitropolitană
  • Primăria Târgoviște (doar stradal)
  • Poșta Veche (doar stradal)
  • Muzeul de Istorie Vasile Blendea
  • Mănăstirea Stelea
  • Muzeul Național al Poliției Române
  • Curtea Domnească
  • Grădina Zoologică (opțional)

Întâlnirea este la Gara București Nord, la ora 07:30, punct de reper casa de bilete specială a Transferoviar Călători (TFC). După ora 07:50, întâlnirea se face direct în tren (urmăriți peronul la tabela de plecări).

Plecarea se face cu trenul R-10261 al companiei Transferoviar Călători (TFC), cu plecare din București Nord la ora 07:58 și sosire la Târgoviște la ora 09:45. Biletele se procură pe cont propriu, este recomandat să le cumpărați online cu o anticipație de câteva zile, pentru a fi siguri de locuri. Dacă nu găsiți locuri libere, nu vă pot ajuta cu o alternativă de transport, dar vă dau întâlnire la Gara din Târgoviște la ora 10:00 când începe turul pietonal (nu putem aștepta după ora 10:00).

Pe traseu avem câteva obiective la care se plătește bilet de intrare: ISJ Dâmbovița, Muzeul Vasile Blendea, Muzeul Poliției, Curtea Domnească. Tarifele vor fi modice, iar intrările sunt opționale (cine nu dorește, poate aștepta grupul în spațiile adiacente muzeelor). Tarifele se vor achita în numerar, personal, la casele de bilete ale muzeelor. La finalul turului mergem la restaurant – cel mai probabil la Berăria Vlad Țepeș, între Curtea Domnească și Grădina Zoologică, acolo au capacitate mare, servire rapidă și mâncare bună.

Întoarcerea se face cu ultimul tren, R-9438, cu plecare din Târgoviște la ora 19:30 și sosire la București Nord la 21:24. Și la acest tren se rezervă locuri.

Tariful de participare la turul pietonal este de 40 de lei / persoană (copiii nu plătesc). Tariful de 40 de lei include ghidajul (se oferă și explicații). Tariful de 40 de lei nu include: transportul, intrările la muzee, masa, orice altceva.

Vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.