Geoarhiva Local: Breaza, 18 iunie 2022

Secțiunea Geoarhiva Local menține în calendar excursiile scurte, în care utilizăm exclusiv transportul public local, fără a fi necesare înscrierea sau plata în avans. Tariful de participare se poate achita la momentul întâlnirii.

Al doilea eveniment sub titlul Geoarhiva Local are ca destinație cochetul oraș submontan Breaza și împrejurimile deluroase. Acesta este un program de drumeție de dificultate mică (Clasa A – participarea nu necesită experiență, ci doar un minim de condiție fizică).

Ne vedem sâmbătă, 18 iunie 2022, la ora 08:00, la Gara de Nord din București – punct de reper: SO-COFFEE, cafenea aflată în imediata apropiere a biroului de informații, a restaurantului McDonalds și a tabelelor de plecări-sosiri. După ora 08:15 ne vom vedea direct în tren (urmăriți tabela de plecări). Mergem cu trenul R-11029 operat de compania Regio Călători, cu plecare din București Nord la ora 08:24 și sosire la stația Breaza hc la ora 10:16. Biletul de călătorie se achiziționează individual, fie online de pe site-ul companiei Regio Călători (recomandat), fie de la casa de bilete specială a companiei, aflată în Gara de Nord (vă direcționez eu de la punctul de întâlnire).

Obiectivele noastre în Breaza:

  • minicanionul de argile și gresii de pe râul Prahova;
  • rezervația naturală Dealul cu Trovanți;
  • Poiana Gurga – punct de belvedere;
  • Crucea Eroilor de la Breaza;
  • Biserica Sfântul Nicolae (monument istoric, sec. XVIII);
  • Parcul Brâncoveanu Breaza.

Drumeția noastră pe dealurile din jurul Brezei, cumulată cu plimbarea prin oraș, durează circa 4 ore și are o dificultate mică (este accesibilă celor cu un minim de condiție fizică). Echipament strict necesar: bocanci. În jurul parcului din Breaza avem terase la care putem servi masa / răcoritoare. Finalul traseului este la halta Nistorești (cartier din Breaza).

Întoarcerea se face cu trenul R-3028 al companiei CFR Călători, cu plecare din Nistorești hc la ora 16:21 și sosire la București Nord la ora 18:11. Biletul se poate cumpăra și din tren (se achită doar cu numerar).

Tariful de participare este de 40 de lei / persoană și se achită la întâlnire (în numerar; copiii nu plătesc). Tariful de 40 de lei include ghidajul (se oferă și explicații). Tariful de 40 de lei nu include: transportul (circa 28 de lei dus-întors pentru biletele întregi), masa, orice altceva.

Vă aștept la plimbare!

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.