Pe dealurile Bucureștilor – ediție aniversară, 1 octombrie 2022

În luna octombrie a anului 2015 porneam pentru prima oară Pe Dealurile Bucureștilor, cu emoții și cu câteva zeci de oameni după mine, care mi-au rămas prieteni până în ziua de azi. Vă invit, la o distanță de 7 ani, să repetăm acest traseu inaugural, exact în formula inițială care l-a consacrat.

Capitala noastră, deși este situată la câmpie, prezintă un relief mai fragmentat în zona centrală (și nu numai), rezultat prin eroziunea râurilor Dâmbovița și Colentina, dar și prin mișcări tectonice. Pe acest traseu abordăm cu precădere terasele și versanții Dâmboviței, cu străzi în scări mai mult sau mai puțin cunoscute, încărcate și de istorie.

Ne vedem sâmbătă, 1 octombrie 2022, la ora 11:50, pe colțul cu Hotel Horoscop din Piața Unirii, pentru a pleca – la ora 12:00 – pe un traseu pietonal stradal care are următoarele repere: Dealul Mitropoliei și Catedrala Patriarhală – Biserica Sf. Ecaterina – Biserica Sf. Spiridon – Calea Șerban Vodă (istorică) – Uzina Electrică Filaret – Castelul Țepeș – Mausoleul din Parcul Carol I – Arenele Romane – Biserica Cuțitul de Argint – Strada Xenofon – Gara Filaret – Parcelarea Învoirii – Calea Rahovei (istorică) – Piața Unirii. În total, mergem 9 kilometri prin centrul „colinar” al orașului, cu pauză tehnică la autogara Filaret. Pentru că de obicei ne întindem la povești, finalul excursiei este estimat pentru ora 18:00, la lăsarea serii. Pentru a continua poveștile, ne putem retrage ulterior la o terasă.

Ca echipament, se recomandă încălțăminte lejeră de promenadă, pentru a merge pe jos prin oraș, pe un teren cu mici pante. Este util să ne interesăm și de prognoza meteo (excursia se va ține indiferent de vreme).

La această excursie (din seria Geoarhiva Local) nu trebuie să vă anunțați prezența (fără înscrieri), iar numărul de participanți nu este limitat.

Participarea este gratuită. Cu ocazia excursiei: nu există costuri ascunse, nu se fac donații către ghid, nu se comercializează materiale promoționale.

Vă mulțumesc și vă aștept la plimbarea aniversară,

Andrei Ionel

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.