Ascensiune pe Piatra Dragoslavelor, 29 octombrie 2022

La intrarea în spectaculoasa trecătoare a Branului (Culoarul Bran – Rucăr – Dragoslavele) se ridică Piatra Dragoslavelor (1435 m), denumită local în fel și chip, cum ar fi Muntele Prislopului, Vârtoapele sau Piatra Caselor. Situată la extremitatea vestică a Munților Leaota, face notă discordantă cu aspectul cristalin din zona înaltă a acestora, Piatra noastră fiind de fapt o înălțime calcaroasă.

Proiectul Arhiva de Geografie vă propune să o cucerim și în toamna anului 2022, la final de octombrie, într-o drumeție de dificultate medie care durează cu aproximație 6 ore (circuit).

Echipament strict necesar: bocanci pentru drumeții montane, vestimentație adecvată efortului susținut pe munte, mâncare la pachet și apă pentru întreaga zi.

Se învârte roata autocarului: sâmbătă, 29 octombrie 2022, la ora 07:00, din Piața Operei din București (Piața Profesor Doctor Victor Babeș), deservită de stația de metrou EROILOR. Întâlnirea la autocar se face cu 20 minute înaintea plecării, la ora 06:40 (pasagerii sunt rugați să se prezinte la această oră).

Circuitul nostru montan începe în jurul orei 10:00 la biserica satului Dragoslavele și merge la început pe Valea Caselor. Curând ajungem în Șaua Prislopului, acolo unde se deschide peisajul spre destinația noastră – Vârful Vârtoapele (1434 m), pisc ascuțit al Leaotei și punct generos de panoramă asupra Rucărului și înălțimilor vecine. Coborârea se face pe Valea Luncii, traseu împădurit fotogenic, cu peisaje autentice de toamnă.

Ajungem la Piața Operei din București în jurul orei 21:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

La înscriere se menționează numele tuturor pasagerilor și adresa de facturare. Trebuie să verificați periodic dacă ați primit mesaje noi în legătură cu excursia la care v-ați înscris.

Tariful de participare este de 200 de lei / loc și se achită prin transfer bancar.

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul / microbuzul clasificat (și tot ceea ce ține de acesta);
  • asistența turistică și ghidajul.

Tariful de participare nu include:

  • orice altceva nu este specificat la rubrica „tariful de participare include”.

Înscrierea și plata reprezintă acordul cu condițiile din contractul-cadru care se poate consulta aici: https://geoarhiva.com/contractul-cu-turistul/ 

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 20.12.2021.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.