Drumeție în Ținutul Buzăului, 18 martie 2023

Gresiile din dealurile subcarpatice, prezente la suprafața terestră în special ca martori de eroziune, au reprezentat veritabile adăposturi naturale încă din Antichitatea târzie, inscripțiile dezvăluind funcțiunile lor cele mai recente, de chilii și biserici rupestre. Având altitudini de peste 1100 de metri, relieful de aici ar fi mai degrabă carpatic decât subcarpatic, însă ultimul cuvânt îl are substratul geologic. Culmea (masivul / muntele / pintenul) Ivănețu este inclusă în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, teritoriu de dezvoltare sustenabilă.

La mijloc de martie, abordăm cele mai spectaculoase monumente ale Ivănețului, într-o drumeție – circuit de dificultate medie (Drumul Luanei) cu următoarele repere:

  • Complexul rupestru de la Aluniș (start și final de drumeție);
  • Chilia Sfântului Dionisie Torcătorul;
  • Bisericuța lui Iosif;
  • Schiturile Agatonul Nou și Agatonul Vechi;
  • Lacul Mistreților;
  • Peștera Fundătura și satul Nucu.

Echipament strict necesar: bocanci, lanternă bună, vestimentație dedicată efortului fizic în aer liber, mâncare și apă pentru întreaga zi (programul nostru nu permite oprirea la un restaurant).

Se învârte roata autocarului: sâmbătă, 18 martie 2023, la ora 06:10, din imediata apropiere a stației de metrou DRISTOR. Întâlnirea se face la ora 06:00, la adresa Bd. CAMIL RESSU, nr.6, Bloc 2 (pe sensul spre mare), lângă stația autobuzului 330. Pasagerii sunt rugați să se prezinte la ora 06:00.

Drumeția noastră are dificultate medie (Clasa B), iar participarea necesită o bună condiție fizică și un minim de experiență anterioară pe trasee montane. Durata totală poate varia de la 7 la 9 ore, în funcție de timpul petrecut la obiective.

Sosirea înapoi la Dristor este planificată pentru ora 22:00.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

  • prin expedierea unui e-mail la adresa: geoarhiva@gmail.com 
  • prin expedierea unui mesaj privat spre contul Arhiva de Geografie: https://www.facebook.com/geoarhiva 
  • prin oricare alt canal electronic de comunicare stabilit de comun acord (nu se pot realiza înscrieri prin apel telefonic sau sms).

La înscriere se menționează numele tuturor pasagerilor și adresa de facturare. Trebuie să verificați periodic dacă ați primit mesaje noi în legătură cu excursia la care v-ați înscris.

Tariful de participare este de 200 de lei / persoană și se achită prin transfer bancar. La detaliile transferului se va trece numele excursiei.

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul clasificat (și tot ceea ce ține de acesta);
  • asistența turistică și ghidajul.

Nu există alte cheltuieli strict necesare pe traseu.

Înscrierea și plata reprezintă acordul cu condițiile din contractul-cadru care se poate consulta aici: https://geoarhiva.com/contractul-cu-turistul/ 

Este util să citiți și: https://geoarhiva.com/conditii-si-recomandari-de-calatorie/ 

Agenția de Turism GEOARHIVA este organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online, Licență de Turism nr. 654 din 20.12.2021.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.