Pentru această excursie se mai pot face înscrieri numai în așteptare.
Munții Cernei și Mehedinți reprezintă veritabile castele de apă pentru Valea Cernei, pragurile calcaroase ale acestora generând căderi impresionante de apă, care își ating debitul maxim în timpul primăverii. În cadrul acestui program, vizităm în exclusivitate cele mai frumoase și ascunse cascade din Valea Cernei, urcăm și pe scara Inelețului, și spunem „Hristos a înviat!” la una dintre bisericile din zonă (surpriză)! Cazarea se face la Pensiunea (Motel) Dumbravă, în inima Văii Cernei, departe de agitația urbană turistică.
Obiectivele noastre:
- Cătunul izolat Ineleț, utilizând accesul pedestru pe vestita scară a Inelețului (drumeție montană de dificultate medie, Clasa B);
- Cascada Fecioara Maria (Tăul Verde) – drumeție montană de dificultate mică, (Clasa A);
- Cascada Vânturătoarea, unică în România prin faptul că se aruncă de pe o surplombă aflată la 40 de metri deasupra aterizării, creând imaginea unei perdele de apă (drumeție montană de dificultate medie, Clasa B);
- Slujba de Înviere la o biserică din zonă (surpriză);
- Cascada Bedina, aflată în Cheile omonime (drumeție montană de dificultate medie, Clasa B); accesul se face parțial prin apa râului, ceea ce înseamnă că ne vom uda la picioare;
- Cascada Drăstănicului, aflată în Cheile omonime (drumeție montană de dificultate medie, Clasa B);
- Cheile Țăsnei și cascada de la Moara Dracului (drumeție montană de dificultate mică, Clasa A);
- popas culinar La Fântână la Tică Matei, în Șaua Arșașca (sat Obârșia Cloșani).
Echipament strict necesar: bocanci de drumeție montană, lanternă bună, vestimentație dedicată efortului fizic în natură. Echipament recomandat: cipici de apă pentru accesul în Cheile Bedinei (alternativ veți uda bocancii), pelerină de ploaie. Parcurgerea traseelor menționate cu dificultate medie (Clasa B) se face numai cu experiență anterioară pe trasee montane. Zona în care pătrundem este protejată în cadrul Parcului Național Domogled – Valea Cernei, iar înainte de a intra pe fiecare traseu vom ține o scurtă ședință tehnică privind normele de acces.
Se învârte roata autocarului: VINERI, 14 aprilie 2023, la ora 06:10, din Piața Operei din București (Piața Profesor Doctor Victor Babeș), deservită de stația de metrou EROILOR. Întâlnirea la autocar se face cu 10 minute înaintea plecării, la ora 06:00 (pasagerii sunt rugați să se prezinte la această oră). Vinerea Mare este zi nelucrătoare, la fel luni – a doua zi de Paști.
Ordinea obiectivelor, cu excepția Slujbei de Înviere, poate fi modificată în funcție de condițiile meteorologice și alte probleme care mai apar la fața locului. De principiu, ziua de vineri 14 aprilie este dedicată drumeției la Ineleț (5 ore); sâmbătă 15 aprilie mergem la cascadele Fecioara Maria și Vânturătoarea; duminică 16 aprilie pătrundem la cascadele din cheile Drăstănicului și Bedinei; luni 17 aprilie urcăm la Cheile Țăsnei și în drum spre București ne oprim la nea Tică Matei. Sosirea la Piața Operei din București este planificată pentru luni, ora 22:00.
Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:
- prin expedierea unui e-mail la adresa: geoarhiva@gmail.com
- prin expedierea unui mesaj privat spre contul Arhiva de Geografie: https://www.facebook.com/geoarhiva
- prin oricare alt canal electronic de comunicare stabilit de comun acord (nu se pot realiza înscrieri prin apel telefonic sau sms).
La înscriere se menționează numele tuturor pasagerilor și adresa de facturare. Trebuie să verificați periodic dacă ați primit mesaje noi în legătură cu excursia la care v-ați înscris.
Tariful de participare este de 1000 de lei / persoană și se achită prin transfer bancar. La detaliile transferului se va trece numele excursiei.
Tariful de participare include:
- transportul cu autocarul clasificat (și tot ceea ce ține de acesta);
- cazarea pe 3 nopți cu demipensiune la Pensiunea (Motel) Dumbravă, pe Valea Cernei, loc în cameră dublă; se includ cina și micul dejun; pentru un anume regim alimentar (cum ar fi de exemplu cel vegetarian sau de post) trebuie să comunicăm din timp;
- tariful de acces în PNDVC;
- asistența turistică și ghidajul.
Tariful de participare nu include:
- celelalte mese în afara cinei și micului dejun;
- suplimentul single (locuri foarte puține) este în valoare de 500 de lei.
Înscrierea și plata reprezintă acordul cu condițiile din contractul-cadru care se poate consulta aici: https://geoarhiva.com/contractul-cu-turistul/
Este util să citiți și: https://geoarhiva.com/conditii-si-recomandari-de-calatorie/
Agenția de Turism GEOARHIVA este organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online, Licență de Turism nr. 654 din 20.12.2021.
Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063
