- Promovarea ofertelor noastre se face exclusiv prin mijloace electronice, cel mai recomandat mijloc fiind site-ul internet oficial, acolo unde oferta este expusă într-o manieră prietenoasă. Ofertele se mai promovează și pe rețelele de socializare, cazuri în care agenția nu își poate asuma răspunderea pentru interfața de utilizare – dacă întâmpinați dificultăți, cel mai bine este să întrebați organizatorul sau să consultați paginile de ajutor.
- Se recomandă ferm: cu o seară înainte de plecarea în excursie, fiecare pasager trebuie să se afle în București și să se odihnească în mod corespunzător în noaptea care urmează. Momentan, avem numai plecări din puncte fixe aflate în București, deservite de metrou și transport de suprafață (nu putem lua persoane de pe traseul din interiorul orașului sau din alte localități).
- Locurile în autocar se ocupă aleatoriu, în mod civilizat și de comun acord cu ceilalți pasageri, nefiind necesar să alocăm „forțat” un număr de scaun. Nu diferențiem pasagerii în funcție de data la care achită excursia sau alte criterii asemănătoare. Primul rând de 4 scaune din spatele șoferului și ghidului se ocupă numai cu acordul ghidului organizator. Nu recomandăm participarea în excursie pasagerilor care se știu cu rău de mișcare.
- Pentru siguranța lor, pasagerii nu au voie să se ridice de pe scaun în timp ce autocarul se află în mișcare. Ghidul ARE această permisiune și poate avansa către spatele autocarului în mers, asumându-și riscul aferent, în caz de urgență.
- În cazul excursiilor externe, absolut fiecare persoană, indiferent de vârstă, trebuie să dețină documente de călătorie pentru a trece frontiera. Certificatul de naștere NU este document de călătorie, ci este un simplu act de atestare a nașterii care poate completa (ocazional) setul de documente solicitate la vamă. Turistul este direct responsabil de documentele pe care le prezintă la frontieră, iar agenția de turism are rol de informare – prin ofertele turistice – asupra acestor documente.
- De cele mai multe ori, folosim întreaga durată a zilei pentru vizitarea obiectivelor și ne dozăm la maximum timpul și eforturile alocate pentru fiecare oprire. Pauzele pentru toaletă se fac la cel mult 2 ore de mers cu autocarul sau în caz de maximă urgență. Orarul stabilit pe parcursul excursiei se comunică la microfon înainte de coborârea la obiectiv / la pauza tehnică. Respectarea orelor de plecare este condiție obligatorie pentru efectuarea întregului program turistic.
- În cazul excursiilor externe, se recomandă ferm să aveți pornit serviciul de ROAMING (de voce) pe telefon! Utilizarea datelor mobile internet în roaming NU este strict necesară (dar se poate dovedi extrem de utilă, în ciuda costurilor ridicate).
- Cazarea „standard” se face în camere duble: twin sau matrimoniale, după cum se solicită / după cum sunt disponibile (cu excepția unor excursii la cabane montane, unde se doarme în dormitor comun). Turistul care se înscrie singur și nu solicită regim single (sau regimul single nu este disponibil) se distribuie în cameră twin cu o persoană de același sex (uneori ținem cont chiar și de vârstă, dar și de alte aspecte favorabile). Dacă, în urma structurii înscrierilor, nu găsim partener de același sex în cameră twin, turistul NU VA FI OBLIGAT să achite regim single! Dacă turistul solicită în mod explicit un nivel diferit de confort (cameră single / triplă / apartament de familie), se discută fiecare caz în privat și se modifică prețurile în consecință.
- Unitatea de cazare își stabilește propriile reguli de conduită pentru oaspeții cazați. Membrii grupurilor Geoarhiva vor avea un comportament civilizat și ecologic în hoteluri, menținând curățenia și integritatea camerelor, economisind energia electrică și apa curentă.
- Formalitățile de check-out includ: verificarea atentă a camerei (prize, sertare, toaletă, colțuri ascunse); restituirea obligatorie a cheilor / cartelelor / telecomenzilor (dacă este cazul) la recepția hotelului; solicitarea actelor de identitate pe care le-ați lăsat la recepție. Este obligatorie încuierea camerelor și restituirea cheilor, chiar dacă ați găsit cheile în uși.
- În 99% dintre cazuri, cazarea se face cu mic dejun, care poate fi sub diverse formule (bufet suedez / porții fixe / meniu cu variante). La sosirea grupului, unitatea de cazare informează ghidul organizator asupra orarului și structurii micului dejun. În cazul în care avem bufet suedez, se va evita supraîncărcarea farfuriilor cu produse pe care ulterior nu le mai consumăm, evitând risipa de alimente. Nu este civilizat să luăm „la pachet” produsele expuse la bufetul suedez (cel mult se poate lua un fruct pentru drum).
- Cina – atunci când este organizată prin demipensiune – se constituie din meniu fix, cu carne, anunțat cel târziu în ziua servirii. Pasagerii care țin regimuri alimentare (inclusiv vegetarienii) sunt rugați să anunțe la înscrierea în excursie acest aspect, pentru a se putea vorbi mai din timp la unitatea de cazare.
- Orice masă organizată pentru un grup de mai multe zeci de persoane (aici ne referim la mesele achitate individual la restaurant, nu la demipensiune) va avea un meniu UNIC cu excepții pentru cei care țin regim alimentar strict, pentru eficientizarea timpului petrecut la restaurant. Sunteți rugați să nu comandați a-la-carte în aceste cazuri excepționale. Plata meniurilor se va face numai în numerar, fără a solicita „separarea” notelor de plată pentru aceia care doresc să achite cu cardul. Comportamentul nostru trebuie să exprime unitatea unui grup organizat.
- Ghidul nu este responsabil pentru membrii care participă contractual la acțiunea turistică, dar nu se alătură grupului pentru activitățile din program (în special drumeții montane, vizite la peșteri, tururi de oraș cu ghid local, plimbări cu vaporașul, popasuri dedicate servirii mesei). Vă informăm că refuzul de a participa la acest gen de activități poate atrage după sine situația neplăcută de a mări contribuțiile (în bani) de participare pentru restul grupului, întrucât o parte dintre activități sunt contractate cu furnizorul la nivel de grup minim.
- Drumețiile montane se desfășoară după norme metodologice speciale, unele dintre acestea fiind stabilite chiar prin legi scrise, altele prin legi nescrise. Echipamentul și condiția fizică necesare se specifică în fiecare ofertă, iar înainte de pornirea în traseu se face un scurt instructaj. Persoanele care nu îndeplinesc criteriile de participare la drumeții: vor fi informate verbal, de față cu întreg grupul, că își pun în pericol siguranța personală și că nu li se poate oferi asistență în caz de accidentări, împreună cu recomandarea fermă de a renunța la traseu.
- Drumețiile se împart pe clase de dificultate, după cum urmează: Clasa A: dificultate mică = drumeție cu o diferență de nivel de maximum 600 m (urcare + coborâre), indiferent de durata traseului, fără porțiuni tehnice expuse, iar parcurgerea nu necesită experiență pe munte, DAR necesită condiție fizică. Clasa B: dificultate medie = drumeție cu o diferență de nivel de 600 – 2000 m (urcare + coborâre), fără a se depăși durata de 8 ore (mers efectiv), cu scurte porțiuni tehnice expuse, parcurgerea acestora necesitând experiență cu efortul susținut și echipamentul minim necesar. Clasa C: dificultate mare = drumeție cu o diferență de nivel de peste 2000 m (urcare + coborâre), cu durata de peste 8 ore, cu sau fără porțiuni tehnice expuse, parcurgerea acestora necesitând o îndelungată experiență montană (pe acestea le facem mai rar).
- În funcție de o serie de situații neprevăzute (numai cine nu călătorește nu le cunoaște), sosirea din excursie la București poate fi decalată. Se recomandă ferm evitarea efectuării de rezervări (la avion, tren, spectacol etc.) în seara în care avem programată sosirea.
- Debarcarea în alte puncte de pe traseu, în afara celui stabilit: după ce intrăm în București, putem „lăsa” oamenii într-un singur punct intermediar, NUMAI cu acordul șoferului de autocar (care trebuie să respecte legea) și numai dacă nu se lezează interesul celorlalți pasageri de a ajunge la timp acasă.
- Ne place să facem fotografii și să le punem pe rețelele de socializare! Accidental sau intenționat, oricare membru al grupului din excursie poate apărea în fotografiile din mediul online, iar eventualele solicitări de a înlătura acele fotografii nu pot fi întotdeauna onorate (nici nu avem acest gen de obligație, ca organizatori). Turiștii sunt rugați să înțeleagă și să accepte faptul că mersul cu grupul reprezintă o expunere publică!
- Organizarea pachetelor turistice Geoarhiva se realizează cu pasiune, îmbinând latura recreativă cu cea economică și cea educativă. Traseele sunt bine documentate la teren, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru a le efectua cu un grup de turiști. Unele pachete turistice din portofoliul Geoarhiva sunt rezultatul direct al unor cercetări științifice, realizate cu sacrificii și investiții. Orice tentativă neautorizată, din partea altor organizatori, de a „prelua” și organiza în nume propriu pachete comerciale cu aceeași structură ca ale Geoarhiva și bazate pe aceeași cercetare științifică, va fi tratată ca un furt intelectual și va genera conflict de interese între părți.
