Drumeție în Podișul Casimcei, 5 martie 2022

Arhiva de Geografie dă startul în primăvară cu tradiționala drumeție în inima Dobrogei, de data aceasta revizuită și adăugită. Drumeția de dificultate mică pe tărâmul atolilor dobrogeni se completează cu două lăcașuri de cult monumentale – mărturii ale prezenței germanilor în Dobrogea.

Obiectivele traseului:

  • Cheile Dobrogei
  • Mănăstirea Colilia
  • Mănăstirea și Peștera Sfântului Ioan Casian
  • Bănuții Dobrogei
  • Peștera La Adam
  • belvedere spre urmele orașului medieval Ester
  • Peștera Liliecilor
  • Mănăstirea Sfântul Dionisie
  • Biserica Catolică din satul Mihail Kogălniceanu

Se învârte roata: sâmbătă, 5 martie 2022, la ora 06:30, din imediata apropiere a stațiilor de metrou DRISTOR 1 + DRISTOR 2 din București, de la adresa exactă: Bulevardul Camil Ressu nr. 6, în față la Mega Image (sens A2 Constanța). Întâlnirea la autocar se face cu circa 10 minute înainte de ora plecării.

În jurul orei 08:00 facem o pauză de înviorare la benzinărie, apoi mergem întins spre Cheile Dobrogei – rezervație naturală care protejează un peisaj unic în România, cu depozite de calcare jurasice în formă de atoli, depuse peste suprafața aproape nivelată după cutările din Orogeneza Caledoniană. Străbatem cheile pe jos și ne recuperează autocarul, pentru a merge la câțiva kilometri mai spre nord – la Mănăstirea Colilia (Culelia) – a cărei biserică (acum ortodoxă) ne amintește de comunitatea de germani dobrogeni, despre care aflăm detalii la fața locului. Următoarea oprire este la Mănăstirea Casian, în vârful unui deal impunător cu altitudinea de 140 de metri, vizibil de la mari depărtări. De aici începem drumeția noastră de dificultate mică, în lungime de circa 7 kilometri (3 ore), prin rezervațiile Bănuții Dobrogei și Gura Dobrogei, împânzite cu atoli, peșteri și grote, dintre care vizităm Peștera La Adam și Peștera Liliecilor (motiv pentru care lanterna performantă și bocancii nu trebuie să ne lipsească din dotarea individuală). Traseul pedestru ia sfârșit la noua Mănăstire Sfântul Dionisie, aflată la baza dealului calcaros în care s-a dezvoltat Peștera Liliecilor. Ultima oprire cu autocarul o facem la Karamurat – fosta denumire a satului Mihail Kogălniceanu, pentru a afla povestea celei mai bine întreținute biserici catolice dobrogene.

Ajungem la București în jurul orei 21:00, debarcarea fiind în același punct – accesul la stațiile de metrou Dristor 1 și Dristor 2.

Echipament strict necesar: bocanci pentru drumeție pe teren cu pantă medie, lanternă bună pentru iluminat în peșteră.

Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți folosind doar una dintre următoarele metode, la alegere:

La înscriere se menționează numele pasagerilor și adresa de facturare (completă, fără lacune).

Tariful de participare este de 160 de lei / loc și se achită prin transfer bancar (datele contului se transmit în privat).

Tariful de participare include:

  • transportul cu autocarul și tot ceea ce ține de acesta;
  • asistența turistică și ghidajul.

Tariful de participare nu include:

  • masa de prânz (se servește din pachetul personal);
  • orice altceva nu este specificat la rubrica „tariful de participare include” (nu avem tarife la obiective).

Un loc în excursie se consideră rezervat numai după plata integrală a contravalorii acestuia, iar ziua de plată o stabilim de comun acord pentru fiecare loc în parte.

Organizarea se face cu respectarea tuturor legilor României aflate în vigoare la data turului. Fiecare turist este responsabil de a se informa din surse oficiale!

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare din anul 2017, cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 20.12.2021.

Andrei Ionel, Ghid Național de Turism, Atestat nr. 7063

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.