De Paști în Serbia și Clisura Dunării, 1-6 mai 2024

Mica vacanță de Paști se suprapune anul acesta cu florile de mai din Clisura Dunării. Geoarhiva organizează cu această ocazie a doua ediție a turului transfrontalier pe granița de vis dintre România și Serbia, într-o variantă extinsă de 6 zile pline și intense. Bineînțeles că întâmpinăm cum se cuvine Noaptea de Înviere la una dintre bisericile sârbești (nu există nicio diferență între calendarul vechi și cel nou). Echipament recomandat: bocanci de munte. Programul include drumeții de dificultate medie și mică (Clasa B, Clasa A).

Prețul pachetului turistic = 1650 lei (detalii mai jos).

În Republica Serbia se poate intra cu Cartea de Identitate sau cu Pașaportul (persoanele care nu au împlinit 18 ani trebuie să prezinte documente suplimentare). MONEDA locală = dinarul sârbesc (RSD), se va cumpăra din Serbia contra EURO.

Se învârte roata autocarului: MIERCURI, 1 MAI 2024 la ora 06:10, din Piața Operei (Prof. Dr. Victor Babeș) din București, deservită de stația de metrou Eroilor și de liniile de suprafață 61, 69, 90, 104, 123. Întâlnirea are loc cel târziu la ora 06:00 în parcarea mare centrală din Piața Operei.

Obiectivele noastre – ziua 1:

  • Cazanele Mari ale Dunării: popas la chipul lui Decebal și drumeție pe Ciucarul Mare (316 m) de Clasa A (dificultate mică, începători);
  • Cascadele Modăvița și Burăul Mare de la Moldova Nouă, care se află în debitul maxim cu apele mari de primăvară.

Obiectivele noastre – ziua 2:

  • drumeție pe Măgura vulcanică Trescovăț (755 m, Clasa B – dificultate medie, circa 5 ore) de unde admirăm Dunărea de la a doua cea mai mare înălțime relativă terestră posibilă (după Veliki Strbac);
  • plimbare cu barca motorizată pe Dunăre până pe Ostrovul Moldova Veche, unde admirăm cai liberi (drumeție scurtă).

Obiectivele noastre – ziua 3:

  • Ramska Tvrđava – cetatea otomană medievală de la Ram;
  • Golubački Grad – cetatea medievală de la Golubăț;
  • Muzeul de Arheologie Lepenski Vir.

Obiectivele noastre – ziua 4:

  • drumeție pe Muntele Starița (796 m, Clasa A) de unde se deschide o panoramă impresionantă asupra orașului Majdanpek și exploatărilor miniere;
  • Peștera Rajkova, de departe cea mai spectaculoasă cavitate vizitabilă din Carpații Serbiei, pe un traseu pietonal care depășește 1400 de metri lungime;
  • pauză de masă în Majdanpek.

Obiectivele noastre – ziua 5:

  • drumeție pe Veliki Strbac – Știrbățul Mare (768 m) și punctul de belvedere Ploče, vârfuri aferente Cazanelor Dunării pe partea Serbiei; drumeția are Clasa A (începători), dar se întinde pe o distanță de circa 14 kilometri.

Obiectivele noastre – ziua 6:

  • orășelul dunărean Kladovo: Fetislam, aleea pietonală cu restaurante tradiționale, faleza Dunării, magazine, timp liber; urmează drumul spre casă, la final de minivacanță.

Sosirea la București este planificată pentru ora 22:00, pe data de 6 mai 2024. Vă rog să luați în calcul întârzierea cauzată de aglomerația din trafic.

Participarea necesită înscriere în formulă electronică. Vă rog să transmiteți numele pasagerilor și adresa de facturare (vă răspund foarte repede):

  • fie prin e-mail: geoarhiva@gmail.com
  • fie prin expedierea unui mesaj privat spre contul Geoarhiva Turism: https://www.facebook.com/geoarhiva 
  • fie prin mesaj messenger pe contul Andrei Ionel sau pe aplicația Whatsapp (valabil numai pentru cei care au mai fost cu noi și au datele necesare).

Înainte de a face plata pachetului turistic, prin transfer bancar, vă rog să vă asigurați că ați citit cu atenție condițiile de călătorie și contractul-cadru al agenției, pe linkurile:

Prețul pachetului turistic este de 1650 de lei pentru o persoană și include:

  • transportul cu autocarul clasificat (și tot ceea ce ține de acesta), timp de 6 zile, totalizând 1250 de kilometri;
  • cazarea: loc în cameră dublă pentru 5 nopți cu mic dejun, în condiții de pensiune în primele 2 nopți (România), apoi la hotel în următoarele 3 nopți (Serbia); camera poate fi matrimonială sau twin (în funcție de solicitare, disponibilități și structura înscrierilor);
  • cina în cele 3 seri petrecute în Serbia (demipensiune);
  • asistența turistică pe durata deplasării și ghidajul de specialitate.

Pachetul se poate achita în maximum 3 tranșe: 500+500+650.

Prețul de 1650 de lei NU include:

  • biletele pentru câteva obiective din program: plimbarea cu barca pe Dunăre, Cetatea Ram, Cetatea Golubăț, Muzeul Lepenski Vir, Peștera Rajkova, Parcul Național Djerdap, Fetislam; acestea totalizează circa 60 de euro/persoană;
  • celelalte mese ale zilei (prânz, cina din România) – se vor lua individual.

ATENȚIE! În zilele 1,2,3,5, în programul turistic NU sunt prevăzute mesele de prânz! Pe durata acestor zile se ia prânzul din pachetul propriu. În zilele 4,6 sunt prevăzute. În primele 2 seri ale programului (în România) cina se ia pe cont propriu – recomand restaurantul pensiunii. În cele 3 seri din Serbia avem cina inclusă în prețul pachetului.

Vă mulțumesc și abia aștept să călătorim împreună!

Andrei Ionel Bergheș, ghid național de turism, manager al agenției de turism GEOARHIVA din București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.