Podișul Casimcei – partea a doua, 30 martie 2024

Ultima sâmbătă a lunii martie ne regăsește din nou la pas prin Podișul Casimcei, de această dată în partea lui nordică, spectaculoasă prin obiectivele fizico-geografice care au ajutat la individualizarea acestui spațiu în cuprinsul Dobrogei și Peninsulei Balcanice. Drumețiile din program sunt ușoare și se recomandă purtarea bocancilor pentru un confort cât mai sporit.

Se învârte roata autocarului: sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 06:10, din imediata apropiere a stației de metrou DRISTOR. Întâlnirea la autocar se face cel târziu la ora 06:00, la adresa Bd. CAMIL RESSU, nr.6, Bloc 2 (pe sensul spre mare), în dreptul stației de tramvai „Dristorului” a liniilor 19, 23, 27 (pasagerii sunt rugați să își planifice sosirea cel târziu la ora 06:00).

Obiectivele noastre:

  • traversăm Cheile Dobrogei (pe care deja le vizităm în 9 martie) și ne oprim la Mănăstirea COLILIA/Culelia – așezământ ortodox construit în jurul bisericii comunității de germani dobrogeni, care a rămas în ruină de când aceștia au părăsit România în jurul anului 1940;
  • prima drumeție: Corugea – Valea Mahomencea, circa 4 kilometri, străbatem la pas unicul canion format pe șisturi verzi din Europa, acestea reprezentând cele mai vechi roci de la suprafața terestră (Precambrian);
  • a doua drumeție: Topalu – Reciful Neojurasic (rezervație de formațiuni coraligene) – Mănăstirea Topalu (de asemenea 4 kilometri);
  • a treia drumeție (mai scurtă): Hârșova – relieful ruiniform de la Canaralele Hârșovei („Moșul și baba”);
  • Hârșova – punctul de belvedere Canaraua Țigănească și popas pentru a lua cina în mod organizat la unul dintre restaurante.

Sosirea la București (Dristor) este planificată pentru ora 23:00 în aceeași zi.

Participarea necesită înscriere în formulă electronică. Vă rog să transmiteți numele pasagerilor și adresa de facturare (vă răspund foarte repede):

fie prin mesaj messenger pe contul Andrei Ionel sau pe aplicația Whatsapp (valabil numai pentru cei care au mai fost cu noi și au datele necesare).

Înainte de a face plata pachetului turistic, prin transfer bancar, vă rog să vă asigurați că ați citit cu atenție condițiile de călătorie și contractul-cadru al agenției, pe linkurile:

Prețul pachetului turistic este de 250 de lei pentru o persoană și include:

  • transportul cu autocarul clasificat pe distanța de circa 550 de kilometri (și tot ceea ce ține de acesta);
  • asistența turistică pe durata deplasării;
  • ghidaj de specialitate.

Pe traseu NU AVEM obiective cu bilete de intrare (singura cheltuială suplimentară va fi cina organizată de la Hârșova, voi reveni cu detalii în privat pentru cei înscriși).

Vă mulțumesc frumos și abia aștept să călătorim (din nou) împreună!

Andrei Ionel Bergheș, ghid național de turism, manager al agenției de turism GEOARHIVA din București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.