Vulcanii și Salina de Ziua Copilului, 1 iunie 2024

Geoarhiva petrece ziua de 1 iunie alături de copiii de toate vârstele. Totuși, în semn de apreciere pentru copiii care nu au împlinit 18 ani și părinții lor, aceștia vor beneficia de un tarif preferențial față de adulții care nu călătoresc cu un copil în dotare (detalii mai jos).

Atât de aproape de noi și totuși atât de necunoscute generației tinere, Mina Unirea de la Slănic și Pâclele Mari de la Berca sunt obiective obligatorii pentru orice elev în cadrul unui proces educațional care își stabilește ca scopuri cunoașterea curiozităților geomorfologice și deopotrivă a resurselor naturale ale României.

Se învârte roata autocarului: sâmbătă, 1 iunie 2024, la ora 07:10, din Piața Operei (Prof. Dr. Victor Babeș) din București, deservită de stația de metrou Eroilor și de liniile de suprafață 61, 69, 90, 104, 123. Întâlnirea are loc cel târziu la ora 07:00 în parcarea mare centrală din Piața Operei.

După o scurtă oprire tehnică pe centura orașului Ploiești, ajungem la primul obiectiv al zilei – Salina Slănic Prahova, în care avem acces cu microbuzele locale, biletele fiind între 30 de lei (elevi) și 45 de lei (adulți). Alocăm un total de 3 ore pentru acces, vizită, activități opționale și retragere, timp în care se face și un tur ghidat cu explicații științifice despre mina de sare. Contra altor tarife suplimentare, se pot face și activități recreative (opționale) cum ar fi tenis de masă, biliard, minigolf și altele.

A doua parte a zilei este dedicată Vulcanilor Noroioși, Pâclele Mari și Mici, fenomene geomorfologice de badlands. La ambele rezervații se achită câte un tarif modic de acces și facem tururi ghidate explicative (despre formarea „vulcanilor”). Petrecem cu aproximație câte 1,5 ore la fiecare dintre cele două rezervații. Alocăm și un interval orar pentru masa de prânz care se poate lua lângă parcarea de la Pâclele Mari. Un popas se impune și la cârnații de Pleșcoi, în funcție de disponibilitatea localnicilor.

Sosirea înapoi la Piața Operei din București este planificată pentru ora 21:00 în aceeași zi.

Participarea necesită înscriere în formulă electronică. Vă rog să transmiteți numele pasagerilor și adresa de facturare (vă răspund foarte repede):

  • fie prin e-mail: geoarhiva@gmail.com
  • fie prin expedierea unui mesaj privat spre contul Geoarhiva Turism: https://www.facebook.com/geoarhiva 
  • fie prin mesaj messenger pe contul Andrei Ionel sau pe aplicația Whatsapp (valabil numai pentru cei care au mai fost cu noi și au datele necesare).

Înainte de a face plata pachetului turistic, prin transfer bancar, vă rog să vă asigurați că ați citit cu atenție condițiile de călătorie și contractul-cadru al agenției, pe linkurile:

Prețul pachetului turistic este de două tipuri:

  • 100 de lei pentru copiii care nu au împlinit 18 ani și părinții care-i însoțesc;
  • 190 de lei pentru adulții care nu vin cu un copil (este prețul standard; locuri limitate).

Prețul pentru ambele categorii include:

  • transportul cu autocarul clasificat pe distanța de circa 360 de kilometri (și tot ceea ce ține de acesta);
  • asistența turistică pe durata deplasării și ghidaj de specialitate.

Pe traseu avem cheltuieli suplimentare care se pot achita numai în numerar și individual: intrările la obiective, masa de prânz, suveniruri, produse locale.

Vă mulțumesc frumos și abia aștept să călătorim împreună!

Andrei Ionel Bergheș, ghid național de turism, manager al agenției de turism GEOARHIVA din București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.