Kozia Stena, Krushuna și Devetashka, 11-12 mai 2024

Geoarhiva revine pe „coloana vertebrală” a Bulgariei cu o nouă aventură în Balcanii Centrali (Stara Planina). Programul include drumeții montane pentru începători (Clasa A), pentru care aveți nevoie de un minim de condiție fizică și echipament, având în vedere efortul relativ susținut care ne așteaptă în programul de a doua zi.

Se învârte roata autocarului: sâmbătă, 11 mai 2024, la ora 06:10, din Piața EROII REVOLUȚIEI (Pieptănari) din București, deservită de stația de metrou Eroii Revoluției. Întâlnirea la autocar are loc cu 10-15 minute înaintea plecării – deci la 6 fără câteva minute. Ne vedem pe partea cu magazinul Flanco, lângă accesul la metrou.

La punctul de frontieră Ruse facem pauză pentru toaletă, control vamal și schimb valutar: aveți nevoie de bani de buzunar pentru intrările la obiectivele din prima zi și apoi pentru cina organizată (va fi meniu unic, revin cu detalii în privat). La Pasul Beklemeto sunt localnici care își vând produsele naturale; vor costa în plus, dacă este cazul.

Dedicăm prima zi unor obiective care ne sunt dragi, mai ales la ceas de primăvară: Cascada Krushuna, Peștera Devetashka și centrul orașului Lovech. Pe parcurs, mai abordăm ÎN PREMIERĂ două obiective turistice naturale SURPRIZĂ, pe care nu le vom menționa în prezenta descriere. Mergeți pe încredere, s-ar putea să vă placă!

Cazarea se face la Hotel Via Trayana*** amplasat în zona montană din apropierea Pasului Beklemeto, la cota 1300 de metri. Prin imediata apropiere trece șoseaua alpină modernizată care dublează un vechi drum roman de traversare a Munților Balcani.

Duminică, 12 mai 2024, pornim în drumeție pe culmea principală, destinația fiind masivul Kozia Stena (Piatra Caprei, 1669 m) – spectaculos prin peisajele sălbatice. Drumeția are aproximativ 5 ore și se face în sistem dus-întors, cu un mic circuit prin zona de creastă zimțată a Vârfului Kozia Stena, bine echipată cu cablu de asigurare (nu pune nicio problemă tehnică celor mai începători; putem lua decizia să ocolim pasajul în caz de vreme rea). La final, putem să facem o scurtă plimbare și la monumentul Arcul Libertății aflat în direcția opusă vârfului Kozia Stena.

Sosirea la București (Eroii Revoluției) este planificată pentru ora 22:00.

Participarea necesită înscriere în formulă electronică. Vă rog să transmiteți numele pasagerilor și adresa de facturare (vă răspund foarte repede):

  • fie prin e-mail: geoarhiva@gmail.com
  • fie prin expedierea unui mesaj privat spre contul Geoarhiva Turism: https://www.facebook.com/geoarhiva 
  • fie prin mesaj messenger pe contul Andrei Ionel sau pe aplicația Whatsapp (valabil numai pentru cei care au mai fost cu noi și au datele necesare).

Înainte de a face plata pachetului turistic, prin transfer bancar, vă rog să vă asigurați că ați citit cu atenție condițiile de călătorie și contractul-cadru al agenției, pe linkurile:

Prețul pachetului turistic este de 500 de lei pentru o persoană și include:

  • transportul cu autocarul clasificat (și tot ceea ce ține de acesta), totalizând 650 de kilometri;
  • cazarea cu mic dejun pentru 1 noapte, loc în cameră dublă, la Hotel Via Trayana; camera poate fi matrimonială sau twin (în funcție de solicitare, disponibilități și structura înscrierilor);
  • asistența turistică pe durata deplasării.

Prețul de 500 de lei NU include:

  • biletele pentru obiectivele din prima zi (aproximativ 10 leva/5 euro);
  • pachetele cu mâncare pentru mesele de prânz (vă rog să le aveți în bagaj, pentru că nu este timp să oprim la un restaurant);
  • cina organizată (cu aproximație 25 de Leva, dar revin cu detalii în privat);
  • eventuale cumpărături de la localnici.

Vă mulțumesc și abia aștept să călătorim împreună!

Andrei Ionel Bergheș, ghid național de turism, Agenția de turism GEOARHIVA din București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.