Rusaliile la Biertan și Trascău, 22-24 iunie 2024

Geoarhiva petrece o nouă sărbătoare de weekend prelungit la Biertan, acolo unde ne așteaptă gazdele noastre deja intrate în tradiție. Pentru întâia oară includem oficial (și nu ca surpriză) drumeția pe TIPIA Racoșului „la pachet” cu măgura vulcanică devenită celebră prin Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt și cariera de scorie. În ziua de la mijloc facem o deplasare tocmai până în Munții Trascăului, pentru a urca în premieră pe Vârful Ardașcheia. A treia premieră se petrece duminică: tur ghidat pietonal atât la Mediaș, cât și la Slimnic, cu același ghid local de renume!

Se învârte roata autocarului: sâmbătă, 22 iunie 2024, la ora 06:10, din Piața Operei (Prof. Dr. Victor Babeș) din București, deservită de stația de metrou Eroilor și de liniile de suprafață 61, 69, 90, 104, 123. Întâlnirea are loc cel târziu la ora 06:00 în parcarea mare centrală din Piața Operei.

Obiectivele noastre – ziua 1:

  • drumeție de dificultate medie (Clasa B) pe Tipia Racoșului (820 m), măgură vulcanică aparținând de Munții Perșani; se pleacă de la cota 450 m;
  • plimbare în jurul carierelor de scorie și bazalt de la Racoș; Castelul Sükösd-Bethlen din localitate;
  • Biserica Fortificată de la Biertan;
  • cazare pentru 2 nopți la pensiunile agroturistice din Biertan (ocupăm câteva, apropiate).

Obiectivele noastre – ziua 2:

  • plimbare pe străzile satului Rimetea (Torockó), așezare secuiască din Scaunul Arieșului, fostă urbană, în care ocupația principală era exploatarea fierului;
  • în premieră: drumeție de dificultate medie pe Vârful Ardașcheia (1250 m) din Munții Trascăului, cu plecare de la cota 550 m, din satul Rimetea; are Clasa B, se realizează dus-întors și există posibilitatea de a renunța mai devreme, în punct frumoase de belvedere, pentru cei care optează să nu urce până pe vârf.

Obiectivele noastre – ziua 3:

  • tur ghidat în cetatea medievală a Mediașului, cu ghidul local Ioana Pătrășcoiu, având reperele: Biserica Sfânta Margareta, Scara Acoperită, Piața Regele Ferdinand I, Sinagoga și alte opriri-surpriză;
  • Ioana rămâne cu noi și ne ghidează de asemenea, în premieră, la Cetatea Slimnicului (Stolzenburg) aflată pe drumul dintre Mediaș și Sibiu, fortificație de apărare a acestui drum important (cetatea se deschide special pentru grupul nostru, în mod normal fiind închisă);
  • timp liber în centrul istoric al orașului Sibiu, înainte de drumul (aglomerat) spre casă.

Sosirea la Piața Operei din București este planificată pentru ora 22:00, LUNI, 24 iunie 2024 (a doua zi de Rusalii).

Participarea necesită înscriere în formulă electronică. Vă rog să transmiteți numele pasagerilor și adresa de facturare (vă răspund foarte repede):

  • fie prin e-mail: geoarhiva@gmail.com
  • fie prin expedierea unui mesaj privat spre contul Geoarhiva Turism: https://www.facebook.com/geoarhiva 
  • fie prin mesaj messenger pe contul Andrei Ionel sau pe aplicația Whatsapp (valabil numai pentru cei care au mai fost cu noi și au datele necesare).

Înainte de a face plata pachetului turistic, prin transfer bancar, vă rog să vă asigurați că ați citit cu atenție condițiile de călătorie și contractul-cadru al agenției, pe linkurile:

Prețul pachetului turistic este de două tipuri: 750 de lei pentru o persoană (early booking pentru înscrierile care au loc până pe 15 mai 2024 inclusiv); 1000 de lei pentru o persoană (pentru înscrierile care au loc începând cu 16 mai 2024) și include:

  • transportul cu autocarul clasificat, pe distanța totală de circa 1000 de kilometri (și tot ceea ce ține de acesta);
  • cazare cu mic dejun, pentru 2 nopți, la pensiune agroturistică, în satul Biertan, loc în cameră dublă;
  • asistența turistică pe durata deplasării și explicații de specialitate.

La înscriere NU este necesar să achitați pe loc; se stabilește o zi de plată, de comun acord.

Pe traseu avem cheltuieli suplimentare care se achită în numerar: intrările la obiective (situl Racoș, Biserica de la Biertan, turul ghidat Mediaș-Slimnic, acces Slimnic); cina – se poate lua cu rezervare prealabilă la sala de mese stabilită de gazda noastră, la prețul de 100 de lei pentru un meniu și cu mâncare foarte bună locală (în caz contrar, pe cont propriu); rezervarea se face cu câteva zile înainte de plecare, prin mesaje private.

Vă mulțumesc frumos și abia aștept să călătorim împreună!

Andrei Ionel Bergheș, ghid național de turism, manager al agenției de turism GEOARHIVA din București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.