Weekend de vară la Tiraspol, 2-4 august 2024

Geoarhiva revine în Republica Moldova și Transnistria în cadrul unui program unic și cu caracter de premieră: petrecem două nopți în centrul orașului Tiraspol. Ne bucurăm de ospitalitatea celor din stânga Nistrului, de mâncarea autentică și de atmosfera deosebită a acestui colț de lume, devenit un adevărat brand de turism în urma eforturilor locale. Intrarea se face cu PAȘAPORTUL.

Se învârte roata autocarului: VINERI, 2 august 2024, la ora 06:10, din imediata apropiere a stației de metrou DRISTOR. Întâlnirea la autocar se face cel târziu la ora 06:00, la adresa Bd. CAMIL RESSU, nr.6, Bloc 2 (pe sensul spre mare), în dreptul stației de tramvai „Dristorului” a liniilor 19, 23, 27 (pasagerii sunt rugați să își planifice sosirea cel târziu la ora 06:00).

Obiectivele noastre:

  • Cetatea medievală Bender (Cetatea Tighina) și spațiile muzeale din incintă;
  • tur pietonal cu ghidaj local în centrul orașului Tiraspol, cu reperele: Piața Suvorov și Monumentul omonim, Complexul Memorial, edificiul guvernului separatist și Monumentul Lenin, Monumentul Tancului T-34, Primăria, Teatrul de Stat, Monumentul Aviatorilor și alte repere stabilite de ghidul local;
  • turul fabricii de coniac KVINT și degustare organizată de coniac local, urmată de o pauză generoasă la magazinul de desfacere;
  • cel puțin o masă tradițională organizată, la un restaurant din Tiraspol (dar este posibil să mai facem una, luând decizia la fața locului);
  • plaja de la Nistru și răcorire în apa Nistrului;
  • Mănăstirea Noul Neamț (1864) de la Chițcani, aflată pe dreapta Nistrului, dar controlată de Tiraspol; a fost întemeiată de călugări de la Mănăstirea Neamț, strămutați în Basarabia în semn de protest față de reformele lui Cuza de secularizare a averilor mănăstirești.

Ordinea desfășurării acestor activități poate fi oricând modificată în cuprinsul celor trei zile, în funcție de programul impus de gazdele noastre și alte motive imprevizibile. Sunteți rugați să nu pătrundeți în Transnistria cu aparate profesionale de fotografiat sau cu camere video, întrucât s-ar îngreuna foarte mult formalitățile vamale. Este suficient să folosiți camera telefonului (acesta se exclude de la declarații). Vă rog insistent să dețineți o asigurare de călătorie!

Sosirea la București (Dristor) este planificată pentru ora 23:00, duminică 4 august 2024.

Participarea necesită înscriere în formulă electronică. Vă rog să transmiteți numele pasagerilor și adresa de facturare (vă răspund foarte repede):

  • fie prin e-mail: geoarhiva@gmail.com
  • fie prin expedierea unui mesaj privat spre contul Geoarhiva Turism: https://www.facebook.com/geoarhiva 
  • fie prin mesaj messenger pe contul Andrei Ionel sau pe aplicația Whatsapp (valabil numai pentru cei care au mai fost cu noi și au datele necesare).

Înainte de a face plata pachetului turistic, prin transfer bancar, vă rog să vă asigurați că ați citit cu atenție condițiile de călătorie și contractul-cadru al agenției, pe linkurile:

Prețul pachetului turistic este de două tipuri: 700 de lei pentru o persoană (early booking pentru înscrierile care au loc până pe 15 iunie 2024 inclusiv); 1000 de lei pentru o persoană (pentru înscrierile care au loc începând cu 16 iunie 2024).

Prețul include:

  • transportul cu autocarul clasificat, pe distanța totală de circa 1050 de kilometri (și tot ceea ce ține de acesta);
  • cazare cu mic dejun, pentru 2 nopți, la hotel de 3 stele amplasat central în Tiraspol, loc în cameră dublă;
  • asistența turistică pe durata deplasării.

La înscriere NU este necesar să achitați pe loc; se stabilește o zi de plată, de comun acord. De asemenea, se poate achita și în Euro.

Pe traseu avem cheltuieli suplimentare individuale, care se achită în numerar, în moneda locală: intrarea la Cetatea Bender (echivalentul a circa 5 Euro), turul ghidat (echivalentul a circa 5 Euro), evenimentul de degustare de coniac și turul fabricii Kvint (echivalentul a 40 de Euro), masa sau mesele organizate (încercăm la prețuri cât mai mici), celelalte mese în afara micului dejun, suveniruri.

Monezi locale: Rubla din Transnistria (PRB): 1 Euro = aprox. 18 PRB. Veți face schimbul valutar la Tiraspol, contra Euro, ca să ne achităm cheltuielile obligatorii. Nu puteți utiliza cardurile bancare în Transnistria.

Vă mulțumesc frumos și abia aștept să călătorim împreună!

Andrei Ionel Bergheș, ghid național de turism, manager al agenției de turism GEOARHIVA din București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.